superior

Empreses

La Generalitat actua d’urgència per a salvar Spanair

El Govern català ha aprovat un crèdit d’urgència de l’Institut Català de Finances (ICF) de 10,5 milions d’euros per evitar la “caiguda definitiva d’Spanair”. El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha afirmat que “si ara no preníem aquesta decisió després no s’hauria pogut pensar, estudiar ni analitzar res sobre Spanair perquè s’hauria acabat el debat”.

Homs ha informat que el crèdit s’ha articulat a través de Fira de Barcelona amb el suport de l’ajuntament de Barcelona i degut a una situació financera d’urgència de la companyia aèria: “o actuava ara la Generalitat o Spanair queia definitivament”.

La Generalitat està estudiant concedir un altre crèdit de les mateixes característiques per valor de 9,5 milions però encara no té clar el sistema per articular-ho. Una de les possibilitats seria també mitjançant l’ajuntament barceloní.

Els esforços per donar estabilitat financera a l’aerolínia acumulen fortes inversions econòmiques públiques, el passat mes de novembre van ser de 20 milions d’euros, també de l’ICF, el mes de setembre, la Generalitat també aprovar autoritzar l’empresa pública Avança a realitzar una ampliació de capital de 10 milions d’euros a Spanair. La Generalitat controla de forma directa o indirecta més del 40 % del capital d’Spanair.

Vueling critica el nou crèdit

El president de Vueling, Josep Piqué, ha qualificat “d’injustificable i incomprensible l’operació” de rescat financer d’ Spanair per part de la Generalitat de Catalunya. Ha anunciat que properament la seva companyia s’expressarà, previsiblement de forma contundent, sobre aquesta decisió.

Back to top button