superior

MercatsTransport

Anticipant-se al passaport Covid-19

Les principals destinacions turístiques estan disposades a flexibilitzar al màxim la mobilitat dels viatgers en els seus territoris. A falta d’un passaport Covid que harmonitzi els requisits en el conjunt de la Unió Europea països com Itàlia o Grècia tiren endavant amb les seves iniciatives. Aposten per posar regles clares i simples per als turistes.

Itàlia ha decidit establir el seu propi passaport que permet moure’s lliurement entre regions. El primer ministre Mario Draghi ha llançat un missatge que recorda el que va enviar el president espanyol Pedro Sánchez el passat estiu. Draghi ha dit que “ha arribat el moment de reservar les teves vacances a Itàlia, estem ansiosos per tornar a donar-te la benvinguda”.

Per la seva banda, Grècia vol acceptar al seu territori a qualsevol turista que acrediti que està vacunat o que té una PCR negativa. El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, és conscient de la dependència de l’economia de país del turisme internacional. No es poden permetre una altra temporada d’estiu amb resultats similars als de 2020 en la qual van perdre el 75% dels ingressos. El turisme aporta el 20% del seu PIB. Grècia ha destacat per aixecar les restriccions i quarantenes a turistes de països extracomunitaris saltant-se les directrius de control de la Unió Europea.

França, la gran potència europea i mundial del turisme, també està movent fitxa davant la imminent temporada d’estiu. A l’igual que fa Itàlia, està provant amb un tipus de passaport Covid en alguns vols entre aeroports francesos i l’illa de Còrsega. Aquesta acreditació és una prova per si el passaport Covid europeu no es posa en marxa en les dates previstes. La prova pilot l’ampliaran a altres destinacions interns i exteriors.

Finalment, Espanya ha portat davant el G-20 la necessitat de tenir certificats de mobilitat per reiniciar els viatges internacionals. Espanya ha aconseguit arrencar un compromís de suport en la reunió dels ministres de Turisme del G20.

Articles relacionats

Back to top button