superior

Allotjament

Les fusions i la concentració són el futur de l’hoteleria

El sector hoteler entra en un procés de concentració per fer front a la crisi. Les baixes expectatives de futur fan preveure fusions i aliances entre les empreses hoteleres.

Serà el moviment natural d’un sector atomitzat que buscarà refugiar-se sota el paraigua de grans marques. El vaticini del conseller delegat de Melià Hotels International, Gabriel Escarrer, és que després de la pandèmia la indústria hotelera no tornarà a ser la mateixa.

Els fons d’inversió també estan a l’aguait per entrar al sector buscant l’oportunitat que li brinda una primera depressió econòmica del turisme. Aquells que no puguin suportar aquesta primera batzegada de la crisi poden acabar trobant la seva única sortida venent-se a un fons.

En aquests moments, més de tres quartes parts dels hotels espanyols no formen part d’una marca o grup. Aquesta dispersió suposa una debilitat de la indústria que tindrà dificultats per fer front a la situació. Per la seva banda, les grans marques, a priori, compten amb més capacitat comercial, fortalesa i múscul.

Les Pimes i hotelers independents trobaran a faltar una potent capacitat comercial en un entorn de digitalització màxima en què les marques amb reputació reconeguda tindran més possibilitats d’èxit. Una sortida en un mercat de baixa demanda serà l’especialització extrema dels petits o la integració en algun dels grans grups hotelers.

Articles relacionats

Back to top button