superior

Fires i Congressos

B-Travel es posiciona com a saló de les experiències viatgeres

B-Travel és el renovat Saló Internacional del Turisme a Catalunya de Fira de Barcelona que després de 23 anys inicia una nova etapa més orientada a les experiències viatgeres. Del 17 al 19 d’abril presentarà al recinte de Montjuïc les propostes especialitzades en turisme familiar, eno-gastronòmic, cultural, nàutic, rural, d’aventura, de compres, creuers, wellness o dirigit al col·lectiu gai, entre altres opcions turístiques, que oferiran les destinacions de proximitat i més de 50 països i regions de tot el món.

El nou B-Travel vol anar més enllà del viatge. L’objectiu és promocionar la seva oferta des de les experiències vinculades amb cinc grans tendències del sector, que el saló ha denominat com a B-Happy, que són els viatges en família i amb amics, les escapades romàntiques, de wellness, etc; B-Culture, propostes relacionades amb l’art, la història i la cultura com el turisme cinematogràfic, teatral, musical o fotogràfic; B-Special, oferta de turisme de nou luxe, de compres, solidari o de redescobriment de la cultura local; B-Adventure, per als amants de l’esport, la natura i l’aventura com el turisme rural, nàutic, de muntanya, cicloturisme, etc; i B-Delicious, que engloba les rutes eno-gastronòmiques.

Per a la directora de B-Travel, Marta Serra, “s’ha evolucionat cap a un model de saló enfocat a les experiències per adaptar-se a les últimes tendències del sector i a les demandes d’un viatger que la seva principal motivació és sentir emocions úniques. Un canvi estratègic que -destaca- s’anirà implantant en les pròximes edicions a mesura que les destinacions i empreses posicionin la seva oferta en les diferents tendències”.

Alguns, però, ja han fet el pas i aquest any, per exemple, es presenten com a B-Happy les Illes Canàries o Cuba per les seves bones temperatures i platges; com a B-Special el shopping de Madrid, la cultura local d’Irlanda o els tresors amagats del Perú; són B-Culture, Israel, Aragó o la ciutat de Barcelona i com a B-Adventure la Patagònia argentina, Croàcia o la regió francesa de Midi-Pyrénées. S’enquadren com a B-Delicious Galícia, Andalusia, les Balears o Catalunya.

Vacances a mida
En aquesta convocatòria, B-Travel reuneix l’oferta d’experiències que ofereixen prop de 200 expositors, que representen al voltant de 1.000 empreses entre destinacions nacionals i internacionals, agències de viatges, hotels, companyies de transport, navilieres i productes i serveis turístics.

En concret, estaran representades aquest any la majoria de comunitats autònomes com, a més de les ja esmentades, el País Basc, la Comunitat Valenciana o Navarra, i més de 50 països i regions de tot el món, destacant la presència europea (Itàlia, Portugal, França, Croàcia o Alemanya) i asiàtica (Xina, Índia o Singapur). També hi participaran alguns països del nord d’Àfrica com el Marroc o Tunísia. Així mateix, com a novetat, hi haurà propostes de turisme nàutic amb empreses de xàrter, centres de busseig i escoles nàutiques, i oferta dirigida al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT).

B-Travel comptarà, a més, amb la zona gastronòmica B-Delicious on els visitants podran descobrir, amb degustacions des d’un euro, els atractius culinaris de diferents zones de Catalunya i d’altres països com Itàlia, Grècia o l’Iran, així com d’una selecció de restaurants catalans amb estrella Michelin.

B-Travel Experience Area
Un dels principals punts d’interès serà la B-Travel Experience Area, un espai per conèixer tendències i nous productes turístics, així com per compartir experiències amb emprenedors, viatgers, líders del sector i experts de diferents àmbits relacionats amb el turisme.

Hi participaran ponents de la talla del president de la cadena hotelera Room Mate, Kike Sarasola; xefs amb estrelles Michelin com Paco Pérez i Fina Puigdevall; l’arquitecta Benedetta Tagliabue; el mànager de Amaluna del Cirque du Soleil, Franck Hanselman; el director general d’operacions de Port Aventura, Fernando Aldecoa; així com bloggers de referència com el periodista d’El País Paco Nadal, El Cocinero Fiel i Valentí Sanjuan.

Jornades per a professionals i viatgers
El saló acull, així mateix, diferents jornades per reflexionar sobre les tendències de la indústria turística. Entre d’altres esdeveniments, se celebraran al recinte de Gran Via l’Student Tourism Congress, una trobada dirigida a estudiants de turisme que comptarà amb ponents com el xef Ferran Adrià o Álex Cruz, CEO de Vueling (tindrà lloc al recinte de Gran Via) ; i el congrés de turisme de salut Healthcare & Tourism Summit.

Dins del saló, al recinte de Montjuïc, s’organitzaran dues accions empresarials impulsades per Barcelona Activa: el Job Market Place, que reunirà candidats i empreses amb personal vacant, i la sessió de networking Synergys. També tindrà lloc el Travel Blogger Meeting, trobada enfocada aquest any a la fotografia de viatges a la blogosfera que atraurà més de 100 bloggers.

A més d’esdevenir un saló anual especialitzat en turisme d’experiències, B-Travel vol posicionar-se com a nova plataforma digital, la B-Travel Community, perquè els aficionats a viatjar puguin conèixer les novetats del sector durant tot l’any. Una de les accions per crear comunitat ha estat la posada en marxa d’una app a Facebook per recopilar fotografies d’experiències viatgeres. En total, s’han recollit més de 200 instantànies que formaran part de la imatge del cartell del saló d’aquest any./Notícia emesa per B-Travel

Articles relacionats

Back to top button