superior

EmpresesEstudis

El sector turístic espanyol viu en una ‘bombolla’

La valoració turística que realitza trimestralment Exceltur adverteix d’una situació irreal en l’empresariat espanyol sobre la situació real que està vivint la destinació turística. El PIB turístic creixerà segons les seves estimacions un 4,5% per “les continuades onades de turistes estrangers, bona part prestats, concentrats en les zones de la costa i desplaçats d’altres destinacions competidores”.

En aquest sentit recorden que durant la temporada d’estiu el turisme estranger a Turquia i Egipte s’ha desplomat un -40,7%, el que suposa la pèrdua de 7 milions de turistes. La costa espanyola hauria rebut prop de 2 milions en aquests mesos d’estiu. Una demanda prestada que ja va començar el 2010 i en aquests anys acumula fins a 12 milions de turistes prestats.

Exceltur afirma que “l’estiu de 2016 es tanca amb un balanç turístic molt singular i excepcional, per l’efecte de la bombolla creada en el segment de vacances i les destinacions espanyoles de Sol i Platja, que en general s’han mantingut alienes com un oasi de la inestabilitat soferta pels nostres principals competidors de la Mediterrània i a la inseguretat per terrorisme soferta en altres destinacions europees “. Adverteix que aquesta situació revela una conjuntura de demanda molt incerta i volàtil que pot revertir en qualsevol moment.

El turisme intern, per a Exceltur, ha mostrat debilitat. La demanda dels espanyols ve marcada per un alentiment dels viatges de major preu i un major dinamisme dels més econòmics: turisme rural, càmpings i hotels de menor categoria, detallen. Els hotels vacacionals de la costa i les empreses d’oci són els més afavorits per l’escenari turístic actual, mentre que les agències de viatges i les companyies de transport acusen la menor fortalesa del consum intern.

Articles relacionats

Back to top button