superior

Estudis

Un Pont de Desembre per a la història?

Bon balanç turístic per a la llarga setmana del Pont de la Constitució i la Puríssima

El sector turístic ha tancat deu dies de desembre amb un resultat extraordinari però desigual. La por a una recessió per la pujada de preus i la inflació no s’ha manifestat i els turistes han omplert els establiments amb xifres que superen les de l’any 2019.

Les ocupacions han variat segons la zona i els dies. Pràcticament la totalitat d’establiments de muntanya han obert mentre que a la costa la gran majoria s’han mantingut tancats. Així, l’interior i la muntanya, juntament amb la neu han tingut uns resultats excel·lents però no tan alts com deien les previsions. Els allotjaments han estat per sobre del 80% de la seva capacitat, en el cas del Pirineu ha fregat el 100%. Els caps de setmana i els dies finals de setmana (des del 6 de desembre) han estat els d’ocupació més alta.

Els turistes han omplert els establiments amb xifres que superen les de l’any 2019

Per la seva banda, la costa catalana també fa un balanç positiu però amb ocupacions més baixes que a l’interior. A més de tenir present que molts establiments del litoral no han obert per aquests dies de festa, la baixada de temperatures de forma sobtada els ha afectat. El turista català de proximitat fa reserves d’última hora i la meteorologia és un factor decisiu.

Els allotjaments de la costa tarraconense i a la pròpia capital les ocupacions s’han situat per sobre del 70%. Una dada interessant tenint en compte que les temperatures no han acompanyat i la neu ha estat un atractiu per a molts turistes.

Els hotels a peu de pistes han aconseguit un ple

També les estacions d’esquí han obtingut un increment del 10% en el negoci respecte als exercicis anteriors. El Pont ha servit per donar el tret de sortida a la temporada d’hivern amb una allau d’aficionats a la neu desplaçant-se a les estacions. Els hotels a peu de pistes han aconseguit un ple i les estacions han tingut els dos caps de setmana una gran afluència.

Les agències de viatges, dedicades al turisme emissor, també han tingut un bon Pont. Han superat, o com a mínim igualat, les vendes del 2019. La coincidència dels dies de festa just entre setmana ha facilitat que molts clients hagin pogut plantejar-se unes vacances de mitja i llarga distància. Les destinacions que més han triomfat han estat les capitals europees, la ciutat de Nova York i també els ressorts del Carib. A Espanya, les destinacions que han tingut millor resultat són Madrid, Barcelona Sevilla i les illes Canàries i Benidorm.

Articles relacionats

Back to top button