superior

abajo

Destinacions

Sistema pioner per controlar l’estacionament d’autocars turístics a Barcelona

La ciutat de Barcelona està provant un sistema innovador per informar els autocars de la disponibilitat d’espai d’estacionament a l’entorn de la Sagrada Família. Es tracta d’una prova pilot que pot ajudar a ordenar en un futur el trànsit d’autocars a totes les zones turístiques de la capital catalana.

Aquest sistema pioner que ha posat en marxa Barcelona s’emmarca dintre del concepte Smart City que vol desenvolupar l’Ajuntament. Pretén desmassificar el trànsit d’autocars turístics a l’àrea, donant la informació de l’estat d’ocupació de les zones de estacionament, i evitar així que els autocars hagin de donar voltes buscant places lliures per estacionar.

Mitjançant 164 sensors electromagnètics ubicats a les places d’aparcament de la ZonaBus detecten en temps real la presència o no d’autocars estacionats, i envien la informació a diferents repetidors que capturen les dades. Els sensors s’han instal•lat a les zones d’estacionament de Consell de Cent, Diagonal, Sardenya, Diputació, Padilla i també a l’aparcament B:SM de l’estació Barcelona Nord. En total monotoritzen una trentena de places.

Els conductors poden conèixer la disponibilitat de places a través del telèfon mòbil i de les pantalles informatives ubicades a les zones de parada. Aquesta prova pilot, explica l’ajuntament, “permetrà comprovar el correcte funcionament del sistema i evolucionar per poder implementar les mesures necessàries a partir de l’experiència obtinguda”.

Articles relacionats

Back to top button