superior

Fires i Congressos

Fitur 2011, una edició marcada per les dades positives

Aquest dimecres comença Fitur, una de les principals fires del sector, que se celebrarà a Madrid del 19 al 23 de gener. La 31a edició d’aquest saló, que serà inaugurat per la Reina Sofia, tindrà una repercussió en ingressos d’entre 160 i 180 milions d’euros gràcies als 200.000 visitants que espera atreure. Empreses que tornen, turisme LGBT i internet són alguns dels protagonistes de l’edició 2011.

En 75.000 metres quadrats es donaran cita 11.000 empreses, xifra que, segons els organitzadors de Fitur, no resulta "gens fàcil" tenint en compte la conjuntura econòmica, fet que mostra la importància d’Espanya com a potència turística internacional”.

El president d’Iberia i president del comitè organitzador de Fitur 2011, Antonio Vázquez, ha explicat que la fira “manté un pols ferm" destacant que l’economia espanyola està sortint d’una de les pitjors crisis mundials. Vázquez ha recordat que el sector turístic ha tancat 2010 amb un bon balanç a Espanya, gràcies a 53 milions de visitants i a un augment del 2,4% en la despesa.

En aquest sentit, ha recordat que Fitur constituïx "una gran plataforma comercial" que impulsarà "aquest incipient creixement" i ha destacat que malgrat les retallades pressupostàries, totes les Comunitats Autònomes han volgut mantenir la seva presència en la fira. La participació empresarial ha augmentat un 3% i l’oferta internacional creix un 4% “gràcies a l’esforç dels mercats emergents d’Àsia-Pacífic, Àfrica i Orient Pròxim”. Europa ha registrat un augment d’exposició del 8%.

Novetats

El retorn de companyies que havien deixat d’assisitir temporalment a la fira és una altra de les notes optimistes de la fira. És el cas d’Iberia, Amadeus, el grup hoteler Accor i l’empresa de transports Atesa.

També s’afegeixen nous productes i aquest any, el certamen comptarà amb una nova àrea expositiva dedicada al turisme gai — Fitur LGBT (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals), amb una quinzena d’empreses, destinacions i iniciatives públiques i privades especialitzades en aquest segment.

Fitur estrena també blog, un espai obert a la participació de tots els agents implicats en aquesta indústria, en la seva edició més interactiva, després de reforçar la seva presència en les xarxes socials amb la inclusió en ‘Twitter’ i ‘Linked In’, a més de ‘Facebook’, on està present des de l’any passat. /Ag. EP

Consulteu el calendari i les jornades tècniques de Fitur 2011:

www.fiturnews.com/jornades-tecnicas-fitur.asp

Back to top button