superior

DestinacionsMercats

Catalunya engega un pla de reactivació del turisme de 6,5 milions d’euros

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha presentat les accions d’un programa de promoció i comercialització que aspira a recuperar entre 11.000 i 13.000 milions d’euros de despesa turística a Catalunya.

El pla de reactivació de turisme compta amb més de 30 accions i està dotat amb més de 6,5 milions d’euros de pressupost. El turisme estranger representa la meitat dels visitants però generen el 85% dels ingressos. En aquest sentit, el conseller Tremosa ha afirmat que “l’objectiu és recuperar tant com puguem la potència del 2019, no serà el 100% però sí que esperem arribar al 50%”. Per això el titular d’Empresa ha explicat que “sabem que les connexions aèries no seran les que teníem llavors però aspirem a recuperar entre 11.000 i 13.000 milions d’euros de despesa turística a finals d’any”.

Ramon Tremosa ha destacat la importància del sector: ”format per més de 78.000 empreses va molt mes enllà com a sector tractor. El turisme va ser clau en la recuperació de la crisi financera i industrial de 2013 per seguir captant inversions i despesa turística. Aquella duríssima crisi té en el turisme la part més important d’entrada de divises”, ha subratllat.

En el marc d’aquest pla de reactivació del sector, la Generalitat posa en marxa aquest mes de maig la campanya ‘Catalunya, un lloc fet a mida’, ideada per donar resposta a les necessitats actuals de la demanda turística. Es tracta d’una campanya diferenciadora i allunyada de les fórmules tradicionals que utilitzen les destinacions per promocionar-se ja que destaca les emocions que es viuen viatjant a Catalunya. D’aquesta manera, es pretén relacionar els paisatges  amb sensacions que mostren el territori com un lloc on crear records memorables a través de fotogrames realistes”, expliquen des de la Generalitat.

Accions per reactivar el turisme

El pla per reactivar el sector turístic de Catalunya inclou la participació a fires de referència, com ara Fitur (Madrid), B-Travel (Barcelona), ILTM Àsià-Pacífic (Singapur), World Travel Market (Londres), ITB Xina (Shanghai), IBTM World (Barcelona) i MedTravel Expo (Moscou), entre moltes altres.

Al juny es realitzarà la gira Catalunya reStart Europe a Londres, Paris, Berlín, Brussel·les i Madrid per impulsar la reactivació del turisme als mercats de proximitat. També realitzaran accions adreçades a operadors turístics i agències de viatges d’Amèrica del Nord i també de mercats de l’Àsia-Pacífic amb presentacions a operadors turístics de Beijing, Tòquio, Singapur i Sidney.

Aquí podeu visionar el vídeo de la campanya.

Articles relacionats

Back to top button