superior

Fires i Congressos

La Diputació de Barcelona celebra els 10 anys de la marca Costa Barcelona

La seva consolidació es manifesta en un creixement del 18% respecte a fa deu anys, tres punts per sobre de l’augment del total de Catalunya

El Castell de Castelldefels ha estat el lloc escollit per la Diputació de Barcelona per fer un acte de celebració del desè aniversari de la marca turística Costa Barcelona. En aquests deu anys s’ha anat consolidant com un referent turístic del litoral català, fins al punt que actualment oferta 156.000 places d’allotjament, que l’any 2022 van rebre 11,6 milions de pernoctacions. Això suposa un increment del 17,95% respecte a les dades de fa deu anys: tres punts per sobre de l’increment de pernoctacions del total de Catalunya en el mateix període (14,67%).

  • La marca Costa Barcelona agrupa sis comarques: el Maresme, el Garraf, l’Alt Penedès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.
  • Compta amb un total de 268 empreses, serveis, destinacions, etc. Totes elles formen part de la plataforma de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona —el Cercle de Turisme—, amb què ha participat en 55 fires internacionals i en 200 viatges d’influencers, entre d’altres accions.

L’acte de celebració va estar presidit per la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels, Guillermo Massana. També hi van assistir més d’un centenar de professionals del sector.

En els parlaments, Abigail Garrido va parlar de present i de futur: «Un dels reptes de la marca és continuar fent valer la seva diversitat, la seva oferta més enllà del turisme de sol i platja tradicional i ser una alternativa fonamental per descongestionar la ciutat de Barcelona. No podem quedar-nos en aquests deu anys. Hem de mirar cap al futur i des de la Diputació i la marca Costa Barcelona hem de promoure la sostenibilitat turística, la responsabilitat econòmica i social i hem d’apostar per la qualitat i per la convivència entre els turistes i els residents, i evitar el monocultiu econòmic. Cal oferir al turista una oferta àmplia. Treballarem per la tecnologia i per un turisme intel·ligent».

La marca turística Costa Barcelona va néixer el 2013, coincidint amb la publicació del nou pla de màrqueting de la província. Aleshores es va proposar unir les dues marques més conegudes del moment —Costa del Maresme i Costa del Garraf— en una sola, per donar protagonisme a totes les comarques del litoral de Barcelona i aprofitar la força del nom de la ciutat.

Actualment són tres les marques turístiques de la Diputació de Barcelona: Costa Barcelona, Paisatges Barcelona (el Bages, Osona, el Moianès i l’Anoia) i Pirineus Barcelona (el Berguedà)

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button