superior

Destinacions

Madrid prioritza la seguretat i crea una policia per a turistes

L’Ajuntament de Madrid s’ha proposat millorar l’atenció al turista i per a això ha creat la Unitat policial del Turisme. Els agents van identificats com “Tourist Police” en les seves armilles i estaran al servei dels visitants estrangers davant qualsevol problema de seguretat o relacionat amb la seva documentació.

La capital vol reforçar la imatge de ciutat segura i per a això patrullaran per les zones amb més afluència turística – les places d’Orient, Mayor o Callao, l’àrea de Serrano, Velázquez i Goya en els districtes de Centre, Salamanca, Retiro, Moncloa, Tetuán i Chamartín-. Aquesta policia disposa de vehicles especials que es distingeixen de la resta de la policia municipal. Destaca la flota de 12 vehicles i dos ‘segway’ pensats per a les zones de vianants de la capital. La Unitat tindrà la seu central en la Terminal T-4 de l’aeroport de Barajas. Els policies, que dominen aspectes turístics i diferents idiomes, disposaran de 5 oficines de denúncies mòbils en les quals es podran comunicar en 85 idiomes.

La seguretat és un dels aspectes que més valoren els turistes i que incideixen en la satisfacció global d’una estada.  L’ajuntament ha justificat aquesta nova policia adduint al fet que el turisme representa el 7,7% del producte interior brut (PIB) de Madrid. “Madrid és la destinació més visitada d’Espanya i està entre les cinc capitals europees amb més afluència de turistes, al costat de París, Londres, Berlín i Roma”, ha declarat la seva alcaldessa, Ana Botella. També l’alcaldessa ha recordat un informe d’Eurostat per destacar que Madrid juntament amb Viena ocupen la segona posició com a ciutats més segures d’Europa, solament per darrere de Copenhaguen.

Aquesta iniciativa municipal no costarà diners als madrilenys, segons l’ajuntament, perquè existeixen diverses empreses que la patrocinen. La intenció és reduir els índexs de delinqüència sobre els turistes i incrementar la seva sensació de seguretat.

Articles relacionats

Back to top button