superior

Estudis

Màxims històrics en la generació d’ocupació turística

El mercat laboral del turisme està creixent gairebé un 10% en taxa anual. Els bons resultats del sector comencen a traduir-se en ocupació, quelcom que no succeïa de forma tan nítida en els últims anys.

Les activitats com l’allotjament, menjars i begudes, transport de viatgers o agències de viatges sumen més de 2,3 milions de treballadors. Es tracta d’un màxim històric segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA). El turisme ja aporta el 12% de l’ocupació total a Espanya.

El pes del turisme en el PIB estatal va creixent i està tenint el seu reflex en una reducció de dos punts en un any de la taxa d’atur del sector turístic. Ara se situa en el 15,5% mentre que la que la taxa d’atur a Espanya és del 21%.

Les ocupacions que genera habitualment el sector en l’àmbit dels autònoms acostumen a ser superior al dels assalariats. Aquesta tendència s’ha invertit durant el primer trimestre de 2016.

Sí és cert que aquest increment d’ocupacions no s’ha convertit en contractes indefinits. La taxa de temporalitat en el turisme és 8 punts superior a la mitjana del global d’activitats, supera el 33% el nombre contractes de temporals sobre indefinits.

Articles relacionats

Back to top button