superior

Destinacions

L’Hospitalet i Barcelona s’alien per reclamar la totalitat de la taxa turística

Les alcaldesses de l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, Núria Marín i Ada Colau respectivament, encapçalen la petició dels ajuntaments catalans per ingressar la integritat de la taxa turística que es produeix a la seva localitat. La capital catalana genera més de la meitat de la recaptació de tot Catalunya i l’Hospitalet es troba entre els cinc primers municipis que més recapten.

Els ajuntaments estan aprovant mocions perquè es modifiqui l’actual estatus de l’impost d’estades turístiques y que el 100% de la recaptació el gestioni el municipi. Actualment els correspon el 30%, i el 70% restant és per a la Generalitat de Catalunya.

Marín considera una injustícia que l’impacte i desgast que provoca el turisme recaigui totalment sobre la localitat i que l’ajuntament rebi menys d’una tercera part de la taxa. Són molts els alcaldes que coincideixen en aquesta posició i estan traslladant al Govern català aquesta petició.

La taxa turística va créixer els ingressos en un 5,48% l’any passat. La Generalitat va recaptar el 2015 un total de 43,5 milions d’euros i va transferir als organismes locals (bàsicament ajuntaments) la part proporcional al 30% del total. Més de la meitat, 23 milions, es van generar a la ciutat de Barcelona i voltants. La Generalitat destina la recaptació de l’impost a finançar d’infraestructures turístiques, millorar els productes i recursos turístics i a promoció. Per la seva banda els ajuntaments l’han de destinar a promoció turística.

Articles relacionats

Back to top button