superior

Formació

La realitat augmentada d’Apple que generarà noves experiències de lleure

Unes ulleres que obren fins a l'infinit possibilitats inimaginables, incloses les del turisme

La companyia Apple ha presentat Vision Pro, un model d’ulleres que revolucionen els prototips existents en incorporar de manera mixta la realitat virtual (VR) i l’augmentada (AR). El visor es controla amb la mirada, amb la veu, amb gestos de les mans i sense necessitat d’aïllar completament la persona.

Aquest dispositiu sofisticat està cridat a revolucionar el món híbrid de les experiències. El sector de l’oci i el turisme no hi serà aliè. Les ulleres virtuals (VR) no han tingut èxit fins ara, però les Vision Pro compten amb la gran novetat de la realitat mixta. Si realment permeten compatibilitzar la visió natural amb les capes d’informació virtual Apple podria ser el guanyador en aquesta carrera tecnològica.

Una nova manera de comunicar-se i de gaudir de l’oci

Les experiències de l’usuari es multipliquen amb capes d’informació digital sense estar connectades a un ordinador. El conseller delegat d’Apple, Tim Cook, veu en aquest dispositiu una nova manera de comunicar-se i de gaudir de l’oci: “són l’inici d’un viatge”, ha dit. Les noves Vision Pro omplen espai visual de pantalles virtuals i situa l’usuari en espais inimaginables. Tant el so com la imatge són de definició altíssima (les pantalles tenen una resolució de 23 milions de píxels, més que qualsevol reproductor 4K).

El producte emula unes ulleres d’esquiador que inclou dotze càmeres, sensors i mitja dotzena de micròfons. Arribarà a principis del 2024 als Estats Units i costarà uns 3.500 dòlars. Una de les primeres empreses que ja han tancat el seu acord amb Apple és la plataforma Disney+ que en bolcarà el contingut.

Articles relacionats

Back to top button