superior

Mercats

ABTA prepara a les seves agències associades davant un possible Brexit sense acord

La principal associació d’agents de viatges i operadors turístics britànica, ABTA, ha començat a assessorar els seus membres sobre com poden planificar el seu futur davant un previsible Brexit sense acord entre el Regne Unit i la Unió Europea.

L’organització ha publicat informació d’ajuda sobre les implicacions que podria tenir per als seus negocis una sortida sense tracte previ. Els aconsella que es preparin per a la situació, encara que no els especifica uns passos concrets. Adverteixen que cada associat té unes circumstàncies diferents i per tant són ells els que deuen avaluar la seva resposta.

El document informatiu aborda diferents aspectes a tenir en compte com els acords sobre IVA, visats, transport, seguretat financera, moviments a l’estranger, relació amb socis comercials i clients… ABTA desitja que els governs europeu i britànic siguin pragmàtics i trobin una solució positiva durant les negociacions de les properes setmanes.

Per la seva banda, el Govern britànic treballa amb diferents escenaris en cas d’un ‘no acord’ per al març de 2019. Documents interns que ha publicat Travelmole adverteixen que els viatgers aeris del Regne Unit hauran de ser sotmesos a controls de seguretat addicionals, per exemple, quan canvien de vol a la UE. En el cas del transport per carretera també es contempla una possible suspensió dels serveis de bus i autocar amb els països de la Unió.

I en el cas de les aerolínies, el document del Govern diu que si el Regne Unit abandona la UE sense un acord vigent, les companyies perdrien el dret automàtic d’operar vols amb la UE sense una autorització prèvia.

Articles relacionats

Back to top button