Rural

Més espigues per al turisme rural català

Un total de 388 nous establiments s’han adherit al llarg d’aquest 2011 al sistema de categorització del turisme rural. Amb aquestes noves incorporacions, Catalunya suma ja més 476 cases categoritzades amb espigues, una quarta part de l’oferta total inscrita al Registre de Turisme de Catalunya. Les comarques de Lleida i de Girona lideren el rànquing de cases categoritzades per espigues.

Des de la Direcció General de Turisme expliquen que “els objectius principals d’aquesta categorització són millorar la identificació del producte i també de les característiques i serveis dels establiments de cara a l’usuari/client potencial, i alhora facilitar a l’Agència Catalana de Turisme una eina per millorar la promoció del turisme rural”.

Les cinc categories són: Bàsica (1 espiga); Confort (2 espigues); Gran Confort (3 espigues); Superior (4 espigues); i Superior Premium (5 espigues).

Per identificar les 5 categories s’utilitza la representació gràfica de l’espiga: marró, per als establiments d’agroturisme (aquells on el seu titular obté part de les seves rendes mitjançant l’activitat agrícola, ramadera o forestal), i verda per a la resta d’allotjaments rurals.

Els paràmetres definitoris de cadascuna de les categories agrupen les característiques següents: entorn de la casa i edificació; estances interiors i espai exterior; mobiliari i dotació de la casa; condicions de comercialització; serveis que s’ofereixen al visitant allotjat (restauració, acollida, salut…); i activitats culturals, de turisme actiu, familiars o d’agroturisme que s’ofereixen.

El procés de certificació, impulsat des de la Direcció General de Turisme en col·laboració amb Concatur i Turalcat, és voluntari i està obert al conjunt d’establiments de turisme rural de Catalunya.

Back to top button