Fires i Congressos

El Forum TurisTIC 2020 serà en format híbrid i es centrarà en els nous models turístics

Ja està en la recta final la preparació de la 8a edició del Forum TurisTIC que organitza Eurecat i promouen la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Comunicatur hi serà present, com en edicions anteriors, com a media partner del congrés.

Es tracta del congrés especialitzat sobre l’aplicació de les TIC en el turisme. El lema de l’edició d’aquest any és “Cap a nous models turístics. Solucions tecnològiques orientades a la desconcentració i la desestacionalització turística”.
La idea és centrar-se en els nous models turístics que han vist impulsada la seva expansió a causa dels nous hàbits generats per la crisi sanitària.

Entre els temes que es debatran, podem citar:

  • La desconcentració i desestacionalització per oferir un turisme segur, sostenible i de qualitat.
    • Possibles solucions tecnològiques: Blockchain, Intel·ligència artificial, Big Data, Internet de les coses (IoT), etc.
    •  Tecnologies aplicades en àrees rurals per agregar valor afegit.

El projecte europeu CHARM
Com és tradicional, el congrés es desenvoluparà al llarg d’una sola jornada, el dimarts 13 d’octubre. Comptarà bàsicament amb presentacions i taules rodones i mostrarà casos d’èxit d’empreses tecnològiques i turístiques.

Entre els plats forts de la jornada hi trobem els següents:

  • Entrevista a Nicholas Hall, CEO i fundador del hub internacional The Digital Tourism Think Tank.
  • Sessió en línia a càrrec de Jonathan Tourtellot, periodista, editor, consultor i CEO de Destination Stewardship Center, que presentarà la ponència “La nostra oportunitat de repensar el turisme: regeneratiu i més enllà”.
  • Presentació del Projecte Charm (Charming villages) que lidera l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Es tracta d’un interessant proposta de crear una ruta transnacional de 10 pobles amb encant en sis països diferents. El projecte està cofinançat pel programa europeu COSME, que aporta mig milió d’euros.
  • L’ACT també serà protagonista en la presentació del StarTechTour Challenge, relacionat amb la innovació de processos. Es conviden a grans empreses a presentar reptes d’innovació a start ups que treballaran en solucions per a elles. L’objectiu final és crear sinèrgies en el sector.

Entre els participants catalans del fòrum trobem a Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Gerard Macià, membre d’Eurecat i promotor de l’operació de plataformes dels PECT TurisTIC en família; Josep Rodríguez, responsable de relacions internacionals de l’oficina tècnica de turisme de la Diputació de Barcelona i d’altres professionals vinculats a les tecnologies i el turisme.

El Forum TurisTIC finalment tindrà un format híbrid: presencial amb un aforament reduït al CaixaForum Barcelona i en streaming en directe.

Al matí tindrà lloc la part presencial, (que també es podrà seguir en streaming), amb un format reduït i comptarà amb les mesures sanitàries corresponents, com l’obligatorietat de portar mascareta i guardar la distància social.

Les tres sessions de la tarda seran on line.

Les inscripcions estan obertes, però degut a les restriccions sanitàries és necessari registrar-se prèviament. L’obtenció de plaça es confirmarà per correu electrònic.

Més informació: al web del Forum TurisTIC.

Articles relacionats

Back to top button