superior

Organismes / Política turística

Anuncien un pla d’internacionalització del sector turístic català

El Conseller de Turisme, Josep Huguet, ha anunciat en la cloenda del III Congrés de Turisme de Catalunya celebrat a Port Aventura, la posada en marxa del primer Pla d’Internacionalització del sector turístic català com a resposta a una de les peticions realitzades en el congrés.

El conseller ha avançat que a principis de l’any vinent tindran lloc les primeres missions empresarials especialitzades en turisme. El president dels hotelers, Joan Molas, ha estat una de les veus que més han reclamat la implicació de la Generalitat perquè ajudi al sector a internacionalitzar-se, a buscar mercats on invertir i a donar suport de representació institucional en els països interessants per invertir.

En l’àmbit de la promoció, l’hoteler Joan Gaspart va traslladar al conseller a la sessió inaugural del congrés la necessitat d’engegar l’Agència Catalana de Turisme abans de l’aprovació definitiva del decret corresponent. Aquesta Agència fa més d’un any que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya i encara la conselleria no l’ha pogut posar en marxa. L’objectiu és que el sector participi en aquest organisme de promoció conjuntament amb l’administració, prenent decisions i aportant una part significativa del pressupost. Huguet s’ha compromès a activar el funcionament de l’ens perquè pugui ser operatiu a principis de gener de 2009.

El III Congrés de Turisme, que ha tingut lloc a Port Aventura el 27 i 28 de novembre, ha pivotat sobre quatre temàtiques clau: la innovació en el sector, la competitivitat, la promoció de Catalunya com a destinació i la internacionalització de l’empresa turística.

Back to top button