superior

Organismes / Política turística

L’Aeroport d’Alguaire centra la promoció de Lleida

L’entrada en funcionament de l’aeroport Lleida-Alguaire ha canviat de manera significativa la promoció que es farà a partir d’ara d’aquesta destinació. Aquest nou equipament, juntament amb el turisme de proximitat i una climatologia favorable, contribueix a les perspectives optimistes que des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida fan per aquest estiu.

Aquest aeroport pot contribuir a la millora de l’ocupació turística tant pel que fa al mercat procedent de les Illes Balears com al mercat internacional. L’aeroport acollirà aquest estiu vols internacionals procedents d’Alemanya, França i Itàlia, però també els de Mallorca i, a partir del mes de juliol i fins al setembre, les noves línies amb Menorca i Eivissa.

En el cas d’acomplir-se aquestes previsions, durant aquest estiu visitaran les comarques de Lleida uns 800.000 turistes, que generaran 2.500.000 pernoctacions. Segons el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, "el sector turístic de Lleida està recollint els fruits de tota la feina que s’ha fet en aquests darrers anys. Actualment tenim un sector de nivell, amb una qualitat i una professionalitat altes".

L’oferta global per aquest estiu és de 56.516 places entre hotels, cases de turisme rural, càmpings, apartaments, refugis, albergs i cases de colònies, xifra que representa un increment d’un 1 % respecte a l’any 2009 (600 places noves).

Turisme de proximitat

Un altre factor que pot permetre mantenir els índexs d’ocupació o fins i tot millorar-los és el turisme de proximitat. En aquest sentit, la nova campanya de promoció turística de Lleida per a aquest estiu amb l’eslògan "Jo també vull sentir Lleida" té una incidència especial a Catalunya, al País Valencià i a la Comunitat de Madrid, i per primera vegada s’afegeix com a mercat prioritari les Illes Balears (amb vols directes).

Lleida tindrà presència a premsa escrita d’informació general, revistes del sector turístic i de viatges, ràdio, televisió, internet i publicitat exterior mitjançant els autobusos i tanques publicitàries. Les imatges de la campanya mostren alguns dels reclams turístics i paisatgístics de les Terres de Lleida, com ara la Seu Vella de Lleida, l’estany d’Ivars i Vila-sana, el congost de Mont-rebei, Arsèguel, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Pantocràtor, el Tren dels Llacs i activitats de turisme actiu i d’esports d’aventura. El Patronat ha destinat a la campanya d’estiu uns 400.000 euros.

En camió per Europa

També s’ha posat en marxa una acció promocional en l’àmbit internacional consistent en la retolació de vuit camions de l’empresa de transports Serveto de Lleida que recorreran mensualment 120.000 km de carreteres d’Europa.

Els vehicles incorporen imatges de gran format de diferents productes turístics de Lleida, acompanyades d’un mapa d’Europa on s’indica la situació de l’aeroport Lleida-Alguaire i les rutes que actualment hi ha operatives a Alemanya, França, Itàlia i les Illes Balears.

Back to top button