superior

Destinacions

El Turisme Premium s’enlaira a la Costa Daurada

Important increment d’aquesta oferta que inclou allotjaments exclusius i experiències i serveis personalitzats a llocs amb actius turístics singulars

Ja fa temps que algunes destinacions del litoral treballen per diversificar i ampliar la seva oferta. L’objectiu era bastant clar: desestacionalitzar i atraure un turista capaç de fer estades d’una mitjana més alta (deu dies) i de deixar una despesa elevada a la destinació, que podia arribar fins i tot a multiplicar per cinc la mitjana del turisme vacacional.

Així és com va començar a parlar-se del Turisme Premium. Gràcies a la decidida empenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que a poc a poc ha actuat de vector cap a aquest segment, la Costa Daurada està tenint un increment en la demanda d’aquesta tipologia de turisme.

Una oferta a l’alça en establiments qualificats amb les dues màximes categories reconegudes: 5* i 5* Gran Luxe

Sens dubte, un dels eixos principals d’aquest segment és l’oferta d’exclusivitat i luxe que ofereixen alguns establiments. Ubicats en entorns naturals privilegiats, a la vora del mar, envoltats de vinyes o emplaçats en edificacions de gran valor patrimonial i històric, els hotels amb la qualificació reconeguda més elevada i que acullen al Turisme Premium continuen ampliant aquest tipus d’oferta a la Costa Daurada.

Un bon exemple el trobem en la recent obertura del  Gran Hotel Mas d’en Bruno, a Torroja del Priorat. Un hotel boutique de luxe, envoltat de vinyes al cor del Priorat, que ofereix entre els seus serveis un centre de Spa & Wellness. Aquest hotel forma part de l’oferta de The Stein Group. El seu CEO, Jesús Heras, explica que el luxe forma part de l’ADN del grup. “Durant 30 anys el grup ha tingut clara la seva aposta per hotels petits, tipus boutique, però sempre amb ubicacions especials, en edificis amb història i renovats amb materials nobles i dotant-los de serveis d’excel·lència”. Amb aquest esperit arriben al Priorat i transformen la històrica finca Mas d’en Bruno, que te cinc segles d’antiguitat, en un hotel de luxe envoltat de vinyes i impressionants muntanyes, que forma part de la prestigiosa associació Relais & Chateaux. “Mas d’en Bruno es crea amb l’objectiu d’ampliar l’oferta del Priorat, que des dels anys 90 és molt reconeguda pels seus vins. Pensàvem que el client de proximitat també buscava un espai com aquest. Per això no només ens centrem en el client internacional, sinó que tenim una oferta pel client del país, que vol descobrir la comarca i que busca una desconnexió i un relax en un radi proper d’uns 200 quilòmetres.” La diferenciació d’aquest allotjament la trobem també en els serveis. Jesús Heras incideix en la comoditat dels espais: “La recepció com a tal no existeix, perquè el client se senti realment com a casa seva quan arriba. Tenim 24 habitacions, totes suites, amb amplis espais. La més petita te 53 m2. En els espais comuns cal mencionar la nostra piscina gegant i en els serveis m’agrada destacar el restaurant, conduït per un xef de la terra, Josep Queralt i amb proveïdors locals. Tractem molt bé el producte de temporada. En l’oferta gastronòmica distingim el dinar, més informal i el sopar, que sempre és més elaborat. I després tenim el centre de Spa & Wellness. Vull destacar que, seguint la filosofia del grup, tots aquests espais estan oberts a tota la gent, sigui client de l’hotel o no. Però per nosaltres és important la vinculació amb la gent del propi territori.”
Heras també destaca el paper de l’Administració, que “ha apostat fermament per a una regulació molt clara cap a la qualitat”.

Un altre motiu pel qual els turistes se senten atrets a la Costa Daurada és per les experiències úniques vinculades principalment a l’enogastronomia, la cultura i els llocs que són patrimoni de la humanitat i les activitats a l’aire lliure i de natura. Però també s’amplia l’oferta complementària de qualitat, al voltant d’activitats dirigides a aquest perfil. És el cas de les propostes relacionades amb els cotxes de luxe, els velers, els restaurants i cellers de gama alta etc. Algunes empreses culturals de la destinació ja estan aprofitant el prestigi que aporta el reconeixement dels recursos de la Costa Daurada com a patrimoni de la humanitat. En aquest sentit, destaquen empreses de guies que han rebut reconeixements tan importants com el Luxury Travel Awards, per exemple.

De totes aquestes experiències úniques destaca la cuina d’autor, molt reconeguda internacionalment, ja que la destinació compta amb quatre establiments amb estrella Michelin, un total de nou restaurants ostenten la distinció Sol Repsol i cinc formen part de l’Associació Slow Food Catalunya Km 0.

Tast de vins Perinet
© Celler Perinet

Barrejar l’oferta gastronòmica amb experiències vitivinícoles és un altre dels productes de gran èxit. Alguns dels cellers dels preuats vins de la destinació ofereixen experiències personalitzades que inclouen des de tastos de varietats ancestrals en un entorn de vinyes centenàries, fins a maridatges amb productes artesanals o passejos sensorials per gaudir de les fragàncies de l’entorn del celler, entre altres.
Per a Carlota Palau, responsable d’enoturisme del Celler Perinet, el Priorat ofereix una combinació irresistible d’elements que fan d’ell un destí atractiu per als amants del vi i la gastronomia de qualitat. La seva orografia impressionant, amb les seves muntanyes i terrasses de vinyes, crea un paisatge majestuós que convida a ser explorat.”

El Celler Perinet ocupa una finca espectacular a la DOQ Priorat. No tan sols s’esforça en elaborar uns vins de gran qualitat, gràcies a la innovació i transformació digital, sinó que ofereix un ventall d’experiències úniques: “el nostre producte es centra en una experiència única i 100% personalitzada per als nostres visitants. Una de les activitats més especials és el tast de botes, que permet explorar les profunditats dels nostres vins a mesura que es fa la criança directament de les botes de roure. És una oportunitat única per entendre l’evolució del vi i descobrir les seves notes i aromes en desenvolupament. També organitzem activitats de verema que permeten als visitants participar activament en aquest moment clau de la producció de vi. Els convidem a recollir raïm juntament amb els nostres viticultors i a experimentar l’emoció i el ritme del treball a la vinya. Aquesta immersió en el procés de verema brinda als participants una comprensió més profunda del treball que es fa per crear els nostres vins excepcionals.”

A més de les experiències lligades al vi, la Costa Daurada compta també amb un guiatge cap al reconegut oli d’oliva verge d’aquests territoris, que cada vegada té més acceptació.

©Oassium Hotel / Estival Hotels

Un altre exemple del canvi que s’està donant a la destinació cap a l’oferta Premium és el que ofereix el grup Estival Hotels, el qual ha sabut adequar-se a aquesta oferta. Així trobem l’Hotel Estival Park Resort a la platja de la Pineda i l’Estival Centurion i l’Estival ElDorado a Cambrils, tots ells de categoria 4* superior. Però encara ha donat un pas més amb la renovació del producte Estival Park Almaris, amb el seu rooftop Adults Only i noves instal·lacions de piscines i menjador, així com l’oferta de l’Oassium Hotel, 4 estrelles superior Adults Only. Amb 69 habitacions procura un elevat confort als seus clients vacacionals. Per Juan Carlos Capilla, director comercial i de màrqueting d’Estival Group, l’Oassium Hotel “és la nostra proposta més diferenciada y selecta dins de la oferta a Estival Park Resort. Un hotel amb un ambient únic, amb ritme propi, per poder desconnectar de tot i reconnectar, amb un entorn inspirador. Oferim un allotjament exclusiu per a adults, pensat per portar el confort a un nou nivell, combinant la privacitat i tranquil·litat d’un petit hotel independent amb els millors serveis d’un gran hotel”. Per Capilla, el client demana cada cop més una experiència més personalitzada i diferenciada i alhora “una major sensibilitat a l’hoteler pel que fa a la sostenibilitat, al compromís social corporatiu i un consum de productes de Km 0”.

Per això, els serveis que ofereixen estan pensats per un benestar de la més alta qualitat, amb l’Aquum Spa & Wellness i opcions de diferents paquets de salut o una oferta esportiva que inclou l’opció de gaudir dels camps de golf de la zona.

Tota la destinació es beneficia de les diferents ofertes de qualitat que s’ofereixen a la Costa Daurada. En aquest sentit, el sector del MICE s’alinea totalment amb la necessitat d’aquest segment Premium, en lidera el seu desenvolupament i potencia i promou el seu creixement.

Articles relacionats

Back to top button