superior

AAVV i TTOO

Les agències de viatges superen la por al tancament

El sector de les agències de viatges es recupera després d’haver rebut l’impacte més gran per la Covid. Aquest any 2023 es presenta amb unes perspectives molt positives, el 60% dels professionals de les agències manifesten que tindran entre un 5 i un 15% més de reserves que el 2022. El president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Jordi Martí, ha confirmat que la recuperació del seu sector és “consistent i estable”.

Han deixat enrere el malson que va suposar la pandèmia amb el tancament d’una gran part dels punts de venda, ara el sector ha recuperat fins al 86% d’aquests punts de venda i la totalitat de la plantilla. Així, l’enquesta d’Acave assegura que un 13% de les agències es mantenen en una inestabilitat financera mentre que un 32% afirma que té una situació més sòlida que l’any 2021 encara que no hagin recuperat la facturació del 2019. Només un 10% tem que la inflació i la conjuntura econòmica general suposi una caiguda d’ingressos i de reserves respecte a l’últim exercici.

La confiança de les agències per a aquest any contrasta amb l’índex que mesura la confiança de les empreses. En aquest sentit, a Catalunya, segons l’Institut d’estadística català, la confiança en el sector empresarial ha caigut un 0,3% respecte a l’últim trimestre de l’any passat. Precisament, els sectors de l’hostaleria i el transport són els que han manifestat per al període gener-març una confiança més baixa mentre que la indústria, la construcció i el comerç s’han mostrat més optimistes sobre com funcionarà aquest inici d’exercici 2023. Concretament, les empreses d’hostaleria i transport han reduït l’optimisme de finals d’any en un 4,2%, i són els sectors que menys confiança transmeten sobre el futur econòmic de les seves empreses.

Articles relacionats

Back to top button