superior

DestinacionsEstudisOrganismes / Política turística

Primeres passes per promocionar l’oleoturisme

Un estudi identifica 40 productors d’oli d’oliva extra verge de 18 comarques que tenen un producte turístic desenvolupat i de qualitat, amb unes instal·lacions aptes per a la visita, un preu establert, possibilitat d’oferir visites en idiomes i programació d’activitats relacionades amb l’oli, com tastos i degustacions, entre d’altres.

L’ estudi, presentat per la Generalitat, fa una radiografia de l’oleoturisme a Catalunya i afirma que es tracta d’un producte amb un gran potencial de desenvolupament sempre i quan hi hagi la implicació del sector privat i la suma d’esforços dels productors, del sector turístic i de les administracions públiques.

L’objectiu és desenvolupar un producte de qualitat que afavoreixi el desenvolupament econòmic i territorial, especialment de les comarques d’interior, a partir d’una nova proposta turística de qualitat que doni resposta a les expectatives dels visitants.

L’estudi s’ha centrat en els productors d’oli de les Denominacions d’Origen Protegides (Oli de l’Empordà, Les Garrigues, Siurana, Terra Alta i Oli Baix-Ebre Montsià) i en dues altres zones d’alta producció com són el Baix Llobregat i La Noguera.

A partir d’aquesta primera fase d’identificació, s’obre una segona de desenvolupament d’aquest producte. Alguns dels reptes de futur són donar més coherència al producte posant en contacte els productors amb els diferents recursos turístics de l’entorn on estan localitzats perquè puguin crear una oferta articulada; potenciar la coordinació i la col•laboració entre les diferents Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i el sector privat; i realitzar accions formatives entre els agents implicats en àmbits com el coneixement d’idiomes, l’atenció al client i la promoció a través de les xarxes socials.

Altres qüestions que es volen potenciar són la relació entre oleoturisme i altres productes com ara l’enoturisme, el turisme gastronòmic i el de salut i bellesa, i el treball amb agències de viatges per promocionar i comercialitzar aquest producte.

Articles relacionats

Back to top button