superior

DestinacionsTransport

Castelló competeix amb la Costa Daurada pel turisme britànic

L’inici de les operacions de l’aeroport de Castelló es viu amb atenció pel sector turístic de Tarragona. Les connexions amb Londres i Bristol que operarà Ryanair provoca una intensificació de les accions de promoció de Castelló en el mercat britànic.

Aquesta competència pel turista del Regne Unit encara no ha encès les alarmes i no és considera, per ara, preocupant. Sí que tindrà incidència sobre els resultats de l’aeroport de Reus al què la companyia irlandesa nodreix de més de la meitat del seus passatgers i que enguany suprimeix 100 mil viatgers. La instal·lació de Castelló té unes taxes un 30% més barates que Reus i podria atreure entre 50 i 60 mil passatgers britànics l’any.

L’empresariat turística castellonenc veu amb al posada en marxa de l’aeroport una oportunitat per internacionalitzar-se i obrir mercat exterior. Actualment més del 80% del seu turisme procedeix de l’Estat espanyol i té molt marge per créixer en turisme estranger. A la Costa Daurada els turistes internacionals representen més de la meitat. L’aeroport de Castelló pot ser la peça que els permeti obrir aliances amb operadors turístics, establir vols xàrter i posar l’ull en mercats com el rus.

Però la incidència real de l’aeroport no es notarà fins passat l’estiu. Serà a partir del 15 de setembre quan Ryanair iniciï les operacions. El sector turístic de Castelló tenia esperances en la present temporada d’estiu però finalment haurà d’esperar una mica més.

Articles relacionats

Back to top button