superior

Allotjament

Una Setmana Santa amb perspectives positives

Els diferents subsectors de l’allotjament preveuen unes bones ocupacions per als quatre dies  de la Setmana Santa. Tant la costa com la muntanya rebran un turisme que suposarà un lleuger increment d’entre l’1 i el 2% respecte l’any anterior. El pes principal el tindrà el turisme de proximitat.

L’àrea de Barcelona els hotels i apartaments turístics esperen una ocupació superior al 70% i superarà el 80% a la capital. Alguns municipis de costa podrien arribar al 100% com Sitges. El perfil dels turistes d’aquesta zona són majoritàriament famílies. Les comarques de la Catalunya central, especialitzada en turisme rural com el Berguedà i el Solsonès, o en turisme religiós gràcies a l’atractiu de Montserrat i a les representacions de la Passió podria facilitar una ocupació de fins el 90%.

Els hotels de la Costa Daurada preveuen ocupacions de fins el 95%. Als municipis de Salou, Cambrils i La Pineda tenen aproximadament el 60% dels establiments oberts. Les reserves d’última hora seran les que decideixin el grau d’ocupació final a les comarques de Tarragona. La Costa Brava, amb pràcticament tots els hotels oberts, tindrà aquesta Setmana Santa una ocupació de l’entorn del 70%. Per la seva banda els càmpings estaran al 50% de l’ocupació i només la meitat dels establiments estaran oberts

Les cases rurals catalanes també mantindran una ocupació important, un 85%. Segons informa el sector de turisme rural les reserves continuen la tendència de reduir el número de nits. Bona part dels clients reserven les quatre nits dels dies festius i poc més.

A les comarques de les Terres de Lleida i els Pirineus aprofitaran el tram final de la temporada d’esquí, l’inici dels esports d’aventura i l’oferta de turisme de natura per repetir una bona ocupació turística aquests dies de festa. La mitjana es podria situar al voltant del 85 % entre les diferents modalitats d’allotjament turístic.

Articles relacionats

Back to top button