superior

Destinacions

Les estacions d’esquí tanquen la temporada amb un 9% de creixement

Les nevades de la temporada han permès a les estacions d’esquí catalanes fer un balanç positiu en una campanya de neu que ha estat llarga. La crisi econòmica preveia una pèrdua d’esquiadors, cosa que no ha passat. La Molina és l’estació que més ha crescut , per sobre del 30%, i La Masella i Vaqueira també la consideren molt positiva. Un cop tancades les instal•lacions hivernals el sector inicia els preparatius per reconvertir la seva oferta de cara a l’estiu.

La campanya de neu 2012-2013 s’ha allargat gairebé cinc mesos, pràcticament fins el mes de maig, i amb neu abundant. Algunes estacions s’han vist obligades a perllongar els contractes de personal atesa la bona situació. Les dades publicades situen les vendes globals d’aquesta temporada en 1.844.000 de dies d’esquí (+9,3%). Tot i que el balanç és positiu, en termes generals, les estacions que no han pogut tancar amb bons resultats són Espot i Vallter2000. Per la seva banda, Vaqueira és una de les poques estacions que durant els últims anys s’ha mostrat resistent a la difícil situació que viu el sector a Catalunya.

Un cas particular ha estat l’estació de Boi- Taüll -fa un any del concurs de creditors- i ha pogut superar un any complicat deixant obert un cert horitzó d’esperança per al futur. Als Pirineus catalans hi ha un bon número d’estacions en mans públiques. La Generalitat de Catalunya és l’operador principal amb el control de La Molina, Vall de Núria, Vallter2000, Espot i Portainé. En un balanç conjunt de les 5 estacions feta per la Generalitat situen el nombre d’esquiadors en 1 milió, el que suposa una creixement d’un 18%.

[HOME]

Back to top button