Organismes / Política turística

El País Basc estudia la taxa turística catalana

El Govern basc està analitzant un possible impost sobre estades turístiques per generar recursos extraordinaris igual que l’implantat per la Generalitat de Catalunya. Després de conèixer-se els seus moviments, el govern ha hagut de sortir al pas per desmentir que “estigui en agenda” posar aquest impost.

Segons desvetlla el diari El Mundo, el Departament de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat del Govern basc ha demanat informació a la direcció general de Turisme catalana i ara estudia amb el sector de l’allotjament la idoneïtat de posar aquesta taxa.

Una portaveu del govern basc va matisar al diari que l’aplicació de la taxa turística al País Basc es troba "en una fase d’estudi preliminar". Posteriorment la consellera de Turisme, Arantza Tapia, aclaria que “hem d’anar treballant i avaluant quines mesures són acceptables o inacceptables” i afegia que l’impost turístic podria tenir un efecte “desincentivador”.

Com ja va avançar Comunicatur en una informació de setembre de 2012, per comentaris del vicepresident de la CEOE, Joan Gaspart, existeix la convicció entre el sector empresarial que diferents comunitats autònomes seguirien els passos de Catalunya.

[HOME]

Back to top button