superior

abajo

TT.OO. AA.VV.

UCAVE proposa l’IVA reduït per a les agències de viatges

La Unió Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (UCAVE) vol que els partits polítics, un cop han passat les eleccions, potenciïn el sector aprovant una reducció de l’IVA per a les agències de viatges deixant-lo en el 4%.

El president d’ UCAVE, Rafael Serra, se suma així a altres realitzades des del sector que vénen reclamant la necessitat de donar un impuls a la competitivitat del turisme a Espanya, ja que en altres països l’IVA és molt més reduït. Igual que UCAVE, les principals associacions d’agències de viatges espanyoles ja havien reclamat una reducció de l’IVA, el passat mes de març van manifestar en un comunicat conjunt la seva protesta davant la pujada generalitzada d’aquest impost.

Segons Serra, “hem de desprendre’ns del complex que el turisme és un sector per a països poc desenvolupats” ja que “el sector turístic representa a Espanya entorn del 10% del PIB i s’està confirmant com un motor de l’economia i de creació d’ocupació per sobre d’altres sectors”. Per a Serra, “el sector s’està reinventant i oferint un nou valor a través de l’especialització, la qualitat i la internacionalització, de la qual les agències de viatges es constituïxen en un motor fonamental”.

UCAVE té previst l’enviament d’un comunicat als principals parlamentaris triats el 20 de novembre i plantejar-los una reunió amb el sector que tingui com objectiu potenciar mesures que impulsin el turisme i afavoreixin la creació d’ocupació de qualitat i riquesa per al país.

Back to top button