superior

Empreses

Venen Marsans a Posibilitum per 600 milions

Els propietaris del grup Marsans, Gerardo Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, han venut la societat Teinver i Viatges Marsans a Posibilitum Business, vehicle societari controlat per l’empresari Àngel del Cabo, per 600 milions d’euros incloent els passius del grup, que ascendeixen al voltant de 300 milions d’euros.

Amb aquesta operació, que inclou tant Viajes Marsans com participacions totals o parcials en més de 50 societats, Posibilitum es converteix en aacionista únic y total del grup i en el nou propietari d’actius com la cadena hotelera Hotetur, i la companyia de ‘handling’ Newco.

Marsans ha sol•licitat concurs voluntari de creditors per permetre una reestructuració ordenada del negoci "protegint els interessos dels treballadors, clients i creditors", diuen. Una situació que qualifiquen de "inevitable" després de la decisió de l’Associació de Transport Aeri Internacional (IATA) de no permetre al grup la venda de bitllets d’avió, el que va impedir continuar amb el desenvolupament normal del negoci.

Els nous gestors de Marsans van indicar que el seu objectiu ara és "reordenar la societat per a retornar-la a la rendibilitat en el mínim temps possible a través d’un pla de viabilitat", sanejar-la financerament i recuperar l’activitat comercial ajustant-la a la demanda del mercat.

En un comunicat Díaz Ferrán i Pascual han destacat l’experiència del comprador, que reuneix els "recursos necessaris per gestionar la situació actual del grup". Posibilitum Business és una societat vinculada a un conglomerat empresarial especialitzat en l’adquisició i gestió d’actius empresarials en dificultats o en situacions de risc. Els treballadors de Marsans han mostrat el seu recel amb l’operació i no veuen clares les intencions dels nous propietaris.

Back to top button