superior

Fires i Congressos

Barcelona Global presenta el Barcelona Global Summit, nou fòrum turístic

Fixar la mirada en les solucions que han trobat altres ciutats d’èxit turístic i fer propostes concretes d’actuació son els dos reptes principals del que serà el Barcelona Global Summit: innovació en turisme urbà.

El Summit tindrà lloc el 21 de març al CaixaForum Barcelona i té com a principal objectiu que la ciutat de Barcelona continuï sent un referent internacional i per això s’han convidat a un ventall de personalitats entre els que destaquen Greg Clark, un eminent urbanista i consultor internacional que farà dues ponències; una a l’inici i un altre al final. La primera es titula “El turisme urbà com a oportunitat de desenvolupament” y la que clourà l’acte és titula “Rellançar una ciutat desprès d’una crisi”.

Nova York, Miami, Ciutat del Cap i Amsterdam, models a seguir per Barcelona?
El Summit també portarà a Barcelona els representants d’importats ciutats, com Nova York, Miami, Ciutat del Cap i Amsterdam, perquè segons els impulsors de la jornada, són ciutats que han patit els mateixos problemes de massificació turística que ara té Barcelona i ja han trobat algunes solucions.

De fet, s’espera que en les conclusions del Summit, l’entitat organitzadora, Barcelona Global, presenti una bateria de propostes per establir sinèrgies i optimitzar els actius de la ciutat.
Barcelona Global és una associació privada, sense ànim de lucre que busca impulsar Barcelona com una ciutat global. Impulsada per la societat civil, està formada per més d’un centenar d’empreses, centres d’investigació, empresaris, escoles de negoci, institucions culturals, universitats, etc. Treballen principalment en 5 àrees:

  • Cultura
  • Emprenedoria tecnològica
  • Científica i mèdica
  • Impacte social
  • Turisme

El president de Barcelona Global es Gonzalo Rodés i el vicepresident és Pau Guardans, mentre que el CEO és Mateu Hernández.

Tots ells han participat en la presentació del Summit i han reconegut que el turisme no estava entre els seus àmbits d’actuació principals, però donades les circumstàncies van decidir treballar el turisme a fons per recuperar la imatge i el potencial que té Barcelona. Per això han estat treballant durant unes mesos en dos fronts principals: mirar a l’exterior per saber exactament què han fet ciutats que han patit l’excés de turisme com Barcelona i gestionar el turisme, perquè pensen que encara creixerà més en els propers anys.

Entre els actors que han treballat el tema del turisme hi ha diverses personalitats del sector, com ara Marian Muro, Àngel Díaz o empreses com CaixaBank, diversos grups hotelers (Axel, Hotusa, Único Hotels, H10, el propi Gremi d’Hotels de Barcelona…), CCIB, escoles de turisme i empresarials, Port Aventura, eDreams, Airbnb, etc.

Vull conèixer millor Barcelona Global

Articles relacionats

Back to top button