Destinacions

Costa de Barcelona-Maresme uneix per primer cop les institucions en la promoció d’una marca

Per primer cop, institucions públiques i privades s’han aplegat en un conveni per definir, promoure i posicionar una marca turística. Arran d’aquest acord, Costa de Barcelona-Maresme podrá redefinir el seu model i crear nous focus d’atracció turística i més productes.

El passat 12 de juny van signar el conveni el director general de Turisme i president del Comitè Executiu de Turisme de Catalunya, Joan Carles Vilalta; el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz; el delegat al Maresme de la Cambra de Comerç de Barcelona, Jordi Ferrer; el president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Josep Maria Juhé; i el president de l’Associació Turística Costa de Barcelona-Maresme, Joan Campolier.

El director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs, va destacar l’ambició d’aquest projecte promocional i “el component tècnic molt treballat” que hi conté. Lluny de ser un conveni protocolari, el document signat va acompanyat per un annex amb una seixantena llarga d’accions a desenvolupar.

Aquest pla d’accions, dissenyat per les institucions, tindrà com a primer objectiu posicionar la marca Costa de Barcelona-Maresme com a referent de destinació amb valor propi i, alhora, de proximitat a la ciutat de Barcelona. A més, es redefinirà el model turístic de la marca per posicionar-la com a una destinació de sol i platja amb una potent oferta complementària en turisme de cultura, natura, esport i familiar.

També es pretén augmentar l’impacte econòmic del sector turístic de la comarca, treballant en la creació de nous focus d’atracció turística i nous productes turístics, i augmentant la cohesió i l’equilibri territorial de l’àmbit de la marca.

Finalment, es treballarà per millorar el posicionament de les empreses i serveis turístics, la seva qualitat i competitivitat. En aquest sentit, el diputat delegat Carles Ruiz va subratllar que “el turisme és una de les matèries primeres de l’economia de Catalunya”.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, les institucions signants reforçaran la coordinació i integració de les iniciatives públiques i privades del sector, per fer promoció en els mercats estratègics estrangers i de proximitat, i incrementar les accions de comercialització, en especial les iniciatives online. Les accions encaminades a millorar la competitivitat de les empreses i serveis turístics de la comarca són, també, objectius prioritaris d’aquest acord.

Back to top button