superior

Empreses

Catalunya ofereix 46 restaurants km0

Aquest any 2014, un total de 46 restaurants d’arreu de Catalunya lluiran el distintiu km0 que atorga l’associació internacional Slow Food.

Dels 46 restaurants Km0 Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte l’any anterior, s’han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya.

En l’acte de lliurament d’aquesta placa, el fundador del moviment Slow Food i president d’Slow Food Internacional, Carlo Petrini, ha reivindicat el valor del menjar “que en els temps actuals ha anat perdent tot el seu valor”. Petrini ha assegurat que “els cuiners han de ser els defensors del producte i dels seus territoris, tot pensant en l’economia local i en els seus productors”.

En la seva intervenció, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que “si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori” i, en aquest sentit, ha agraït als cuiners allí presents la seva tasca a favor de la gastronomia catalana.

Moviment Slow Food

A Catalunya actualment hi ha 9 agrupacions territorials d’Slow Food. Aquesta associació internacional sense ànim de lucre va néixer a Itàlia el 1986 com a resposta a l’expansió de la moda del menjar ràpid i per contrarestar l’anomenada fast life. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països dels cinc continents amb l’objectiu de promoure i redescobrir, entre d’altres valors, la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.

Restaurants km0 a Catalunya

Articles relacionats

Back to top button