superior

EmpresesTransport

El Port de Barcelona voldria activar els creuers al juny

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha anunciat que està treballant amb un protocol que vol tenir enllestit durant aquest mes perquè es pugui produir una tornada de l’activitat creuerista a la ciutat de Barcelona a finals del mes de juny.

El Port es prepara així per rebre els primers turistes. Per garantir aquesta tornada la presidenta afirma que els protocols seran estrictes i seriosos. Barcelona és el primer port de creuers de la Mediterrània i d’Europa i aquest negoci no ha deixat de créixer a la ciutat durant els últims anys.

Quan tinguin la proposta de protocol el començaran a testar amb les empreses habituals de les instal·lacions portuàries a mode de prova pilot. Dues companyies podrien col·laborar d’inici. Les mesures que adoptin seran supervisades per equips mèdics específics.

Els creueristes s’hauran de sotmetre a una prova PCR abans d’embarcar al vaixell i acreditar que el resultat ha estat negatiu. La intenció és garantir que tots els viatgers no estan infectats de Covid-19. Durant el viatge repetirien la prova PCR per assegurar que el creuer continua lliure de coronavirus. A més, els creueristes que visitin la ciutat no podran anar per lliure i hauran de formar grups tancats.

Més de la meitat dels viatgers que passen pel Port tenen Barcelona com a base, inici o final de circuit, i aquests turistes són els que deixen més diners. Els creuers generen un impacte econòmic milionari a la ciutat (1.083 milions d’euros, segons un estudi de la Universitat de Barcelona de l’any 2016).

L’aturada de la indústria de creuers per la pandèmica va fer perdre a Espanya 2.400 milions i 20.000 llocs de treball durant el 2020, segons dades de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA).

Articles relacionats

Back to top button