superior

Destinacions

El patrimoni monumental i paisatgístic de Lleida, al Google Street View

Els atractius naturals i monumentals de les terres de la Plana i del Pirineu de Lleida tenen cada cop més visibilitat en l’àmbit virtual gràcies a l’acord signat aquest estiu per Google i les administracions catalanes. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

L’acord permetrà fer accessibles una gran quantitat de rutes i espais turístics catalans al servei Google Street View —actualment ja n’hi ha més de tres-cents—, entre els quals alguns dels més emblemàtics de la demarcació de Lleida.

Els paratges i els monuments lleidatans inclosos a l’aplicació són l’estany de Sant Maurici, la ruta del congost de Mont-rebei, la ruta Estana-Prats (la Vall de Boí), el santuari de Lord, tossal Vall-llonga i cingles de Malagana (Sant Llorenç de Morunys), la Ruta de la Pleta, el convent de Sant Bartomeu (Bellpuig d’Urgell), l’estany d’Ivars i Vila-sana (Ivars d’Urgell), la Ruta del Canal (Juneda), el pantà d’Utxesa (Torres de Segre), la línia de defensa republicana (Vallbona de les Monges), el bosc d’en Carlac (Bausén) i la Seu Vella (Lleida).

El projecte “Google Trekker Catalunya” planteja el doble objectiu de potenciar l’atractiu turístic de Catalunya i mantenir-se com a referència en el camp de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Per aquesta raó, aquests 300 indrets s’han incorporat també al web de promoció turística de la Generalitat, de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

La tecnologia Google Street View permet accedir a una localització des de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la de forma immersiva. Fins ara, a Catalunya això només era possible en llocs on hi podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals es troben rutes només factibles a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.

Catalunya és actualment el territori europeu amb més rutes per quilòmetre quadrat incloses al Google Street View. La Generalitat de Catalunya ha estat la primera institució d’Europa en arribar a un acord d’aquestes característiques amb els propietaris d’aquest servei.

Google Street View és una tecnologia que apareix a Google Maps i Google Earth i ofereix vistes panoràmiques des de diverses posicions al llarg de molts indrets del món. Es va llançar l’any 2007 i des d’aleshores s’ha anat ampliant per incloure una gran quantitat de ciutats i zones rurals d’arreu del món./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button