superior

Destinacions

Les pressions poden amb el Saloufest

L’organitzador del polèmic festival que portava joves universitaris britànics a Salou ha anunciat que no programarà una nova edició en 2017. L’operador ILoveTour no ha pogut superar les pressions que li han arribat per totes bandes perquè abandoni el municipi de la Costa Daurada.

Acusa la pressió mediàtica rebuda juntament amb les inspeccions administratives constants de l’Ajuntament i la Generalitat com les causants de la decisió. Tot plegat han fet “pràcticament inviable realitzar programes per al segment del turisme juvenil a la regió”, afirmen. La realitat és que durant els dos últims anys les empreses que col·laboraven amb el Saloufest han rebut inspeccions de tot tipus. ILoveTour ha tingut molt difícil trobar empreses que apostessin per l’event per por a ser sotmeses a un control tan estricte. Tal i com va anunciar Comunicatur el mes d’abril, l’administració va preparar una ofensiva contra el turisme de borratxera centrat en el Saloufest. Inspeccions, sancions i retirarà de segells i certificacions pels hotels que acullin programes dirigits a joves amb el reclam de l’alcohol, les drogues i el sexe.

Un cop cancel·lat el festival a Salou, ofereixen als estudiants reservar altres festivals que combinen esports i oci nocturn en noves destinacions. Algunes localitats ja han dit que no veuen en bons ulls rebre cap herència del Saloufest.

ILoveTour calcula que durant els 16 anys de celebració del festival ha aportat a la costa catalana més de 100.000 clients durant la temporada baixa i que ha generat un impacte de 5 milions anuals. La imatge del festival es va anar degradant durant els últims anys. El que suposava una aportació d’ingressos durant la temporada baixa i que permetia allargar l’activitat turística durant la Setmana Santa –els joves estudiants arribaven en dues onades la setmana prèvia i la posterior a la Setmana Santa- ara suposava una càrrega molt forta per al municipi en costos d’imatge per a la marca Salou.

Articles relacionats

Back to top button