superior

Estudis

Un estiu complicat pel turisme

Les dades turístiques d’aquest estiu encenen les llums d’alerta en el sector turístic. Les caigudes de les pernoctacions en els mesos de més activitat turística preocupa al sector. En el pic de la temporada els resultats no han estat bons, fins i tot el mercat de treball s’ha ressentit durant el mes d’agost.

Els empresaris calculen que els establiments d’allotjament han tingut una caiguda de l’ocupació d’un 5% de mitjana. Segons la destinació catalana varia el percentatge, en el cas de Barcelona és multiplica per dos. En el cas de Girona, la Federació d’Hostaleria afirma que no estan complint les expectatives i que han hagut de fer ofertes d’última hora per omplir.

Hotelers, restauradors i comerciants coincideixen en la desacceleració de l’activitat. Aquest balanç negatiu també afecta a altres Comunitats Autònomes de l’estat, tot i que de forma menys acusada. La primera indústria de Catalunya i España podria estar vivint una aturada del cicle positiu del darrer lustre. Amb els resultats actuals s’anticipa un comiat a les xifres de rècord.

Un indicador positiu en aquest context general negatiu és el comportament de la despesa turística dels estrangers. En aquest cas, els visitants forans estan deixant més ingressos a Catalunya que l’any anterior. Al mes de juliol va créixer la despesa dels estrangers un 3,2% i l’acumulat de gener a juliol un 7,1%.

Articles relacionats

Back to top button