Estudis-antics

Catalunya ha rebut el maig 1,2 milions de turistes estrangers, un 13,1% menys

Catalunya ha rebut el maig 1,2 milions de turistes estrangers, fet que suposa un descens del 13,1% respecte al mateix període de l’any passat, però lidera l’arribada de turisme estranger a tot Espanya, segons les dades de l’enquesta de moviments turístics en frontera (Frontur) publicats pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

Espanya ha rebut 18,3 milions de turistes estrangers en els cinc primers mesos de l’any, cosa que representa una caiguda de l’11,8% en relació amb el mateix període del 2008. El primer mercat emissor de visitants ha continuat sent en els cinc primers mesos el Regne Unit, que amb 4,6 milions de turistes ha registrat una caiguda del 17,8% respecte al mateix període de l’exercici passat. En segon lloc s’ha situat el mercat alemany, amb l’arribada de 3,2 milions de turistes, un 11,2% menys.

En tercer lloc se situa França, amb 2,6 milions de turistes, un 8,9% menys que en els cinc primers mesos de l’any passat, seguit d’Itàlia, que amb 1,06 milions de turistes va experimentar un descens del 9,3%.

Pel que fa a la resta de mercats emissors, tots presenten evolucions negatives, tot i que destaca l’increment de turistes procedents d’Amèrica, excloent els Estats Units, que han registrat un augment del 9,2%, fins a 554.806 turistes.

Per comunitats, Catalunya ha estat en els cinc primers mesos de l’any la primera destinació espanyola en arribar als 4,6 milions de turistes, malgrat experimentar un descens de l’11,8%. L’han seguit Canàries, amb 3,5 milions de turistes, un 14,5% menys; i Andalusia, amb 2,5 milions d’arribades, un 12,2% menys.

La caiguda més gran ha estat per a la Comunitat Valenciana, amb 1,7 milions de turistes, un 19% menys, mentre que la Comunitat de Madrid ha arribat als 1,9 milions de turistes, després de registrar un lleu ascens del 0,3%, sent l’única comunitat que ha crescut en nombre de visitants en el període acumulat.

En el mes de maig, Espanya ha rebut cinc milions de turistes, fet que suposa un descens de l’11,7% respecte al mateix mes de l’any passat. Les comunitat que més turistes ha rebut ha estat Catalunya, amb 1,2 milions de turistes (-13,1%), seguida de les Balears amb 1,1 milions de visitants (-11,4%) i Andalusia amb 729.723 turistes (-6,2%).

El 70,7% de viatgers, sense paquet turístic

La principal via d’accés dels turistes internacionals rebuts en els cinc primers mesos de l’any ha estat l’aèria, elegida per un total de 14,3 milions de visitants –el 78,5% del total–, amb un descens del 12,2%. Per carretera han arribat 3,4 milions de turistes, fet que suposa un descens de l’11,1% en relació amb el mateix període de l’any passat.

Paral•lelament, els turistes que han arribat a Espanya sense haver contractat un paquet turístic ha arribat al 70,7%, fins a 12,9 milions, un 11,9% menys. Els turistes que sí que el van contractar, per part seva, han estat 5,2 milions, una xifra un 11,1% inferior a la del mateix període de l’exercici passat.

El tipus d’allotjament majoritàriament elegit pels turistes internacionals rebuts en el primer trimestre ha estat l’hoteler, al qual ha acudit el 63,7% dels visitants (11,6 milions, un 14,8% menys). Per altra banda, l’allotjament extrahoteler –habitatge propi o de familiars, habitatge llogat, càmping– ha registrat un retrocés del 5,3% respecte al mateix període de l’exercici passat, situant-se en els 6,5 milions de turistes./Ag. EP

Articles relacionats

Back to top button