Vueling es quedarà amb més de 3 milions de passatgers d’Spanair

L’aerolínia Vueling es quedarà entre tres i quatre milions dels seients d’Spanair en els mercats que interessen a Vueling, segons ha assenyalat el conseller delegat de l’aerolínia, Alex Cruz.

Segons els càlculs de Cruz, Spanair tenia uns sis milions de seients en les rutes i mercat que interessen a la companyia de baix cost, dels quals es quedarà entre un 50% i un 60%. Entre totes les aerolínies preveuen ocupar entre un 72% i un 90% dels seients que operava Spanair abans de la fallida.

L’aerolínia s’ha mostrat molt optimista amb vista al futur de negoci d’interconnexió de vols, que potenciarà el 2012 tot i el final de l’acord amb Iberia per a les rutes a Madrid-Barajas amb motiu del llançament d’Iberia Express. En 2012, Vueling preveu registrar al menys un mulió de passatgers d’interconnexió des de Barcelona, el que suposa un elevat creixement, ja que en 2011 va arribar quasi al milió de viatgers comptant amb l’operativa d’Iberia a Madrid. “Hem afegit 23 destinacions noves des de Barcelona”, ha recordat Cruz.

Amb vista al 2012, el grup té previst seguir incrementant la seva activitat "de manera rendible" amb creixement, retallada de costos, optimització d’ingressos i amb la firma de nous acords ‘interline’ amb altres aerolínies. Concretament, augmentarà la seva oferta en seients entre un 20% i 25% el 2012 i preveu incrementar els passatgers de connexió fins a arribar a un milió només al Prat. A més, preveu reduir costos en 14,2 milions d’euros a través de diverses iniciatives i espera tancar entre dos i quatre nous acords d’interconnexió amb altres companyies aèries.

0 0 0