DestinacionsFormació

Previsió de bons nivells d’ocupació turística a l’agost a les comarques de Lleida

Tot el territori de Lleida afronta el mes amb optimisme, un cop eliminades les restriccions a la ciutat de Lleida i a set pobles del Segrià, una de les tretze comarques de la demarcació. A la zona de l’Alt Pirineu i l’Aran, on es localitzen els principals espais naturals del territori, es manté una escassa incidència de la Covid-19.

Els càmpings, els establiments de turisme rural i els hotels, amb tots els protocols de seguretat sanitària implementats, afronten aquest mes amb bones perspectives a la demarcació de Lleida, especialment a la zona del Prepirineu i Pirineu.

Els sector dels allotjaments confia en assolir la màxima ocupació aquest mes d’agost, amb un increment progressiu de reserves en quasi tots els àmbits i aprofitant l’auge del turisme interior i de muntanya, on els visitants troben grans espais oberts en plena natura ideals per a una estada tranquil·la i saludable.

El sector dels càmpings preveu superar el 80% d’ocupació, amb el subsector dels bungalous ocupat pràcticament al 100%. Marta Cortina, presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida, remarca el fet que el càmping és un tipus d’allotjament que genera confiança entre els clients en tractar-se d’“una opció saludable, en la qual l’usuari fa vida a l’aire lliure i pot optar a moltes activitats en plena natura”.

Pel que fa al juliol, els pics d’ocupació s’han situat en els caps de setmana i en la darrera setmana del mes. La majoria d’usuaris han estat de procedència catalana, amb un petit percentatge de visitants d’altres comunitats i escassos visitants estrangers, fet lògic donada la minsa mobilitat entre països registrada durant aquest mes.

Tursime Rural. Casa Rural Sant Grau. Navès. El Solsonès.

El sector dels establiments de turisme rural, per la seva banda, confia –segons el president de la Federació de Cases Rurals de Lleida, Jaume Ramon– a tenir un bon mes d’agost, amb una ocupació que pot situar-se entre el 60 i el 70% del total de la capacitat disponible. Actualment s’estan incrementant sensiblement el nombre de reserves i de sol·licituds d’informació, cosa que confirma les bones previsions. Com ja s’esperava, els pronòstics són d’una ocupació molt bona durant tot l’agost a les cases rurals del Pirineu i Prepirineu i d’una demanda més concentrada en els caps de setmana a les comarques de la plana.

La Federació de Cases Rurals de Lleida recorda que aquest tipus d’allotjament és una bona alternativa en l’actual conjuntura sanitària, ja que ofereix una sèrie de factors que generen confiança entre el client, com ara la privacitat i l’aïllament; la comoditat i tranquil·litat, i el contacte directe amb la natura i amb un entorn rural saludable.

Quant al juliol, l’ocupació ha girat entorn al 60%, amb un inici molt bo i una segona quinzena més fluixa, especialment a la plana de Lleida. Com en el sector dels càmpings, la majoria de clients procedien de Catalunya.

En l’àmbit dels hotels, si no hi ha incidències de darrera hora, l’ocupació es preveu força bona a les comarques del Pirineu, al voltant del 80%, i bastant baixa a les comarques de la plana. Els nivells més alts d’ocupació es donaran les tres primeres setmanes del mes.

La Federació d’Hostaleria insisteix novament en el fet que a dia d’avui tot el territori lleidatà sense excepcions està obert a la lliure circulació de persones. Igualment, el president de la Federació, Josep Castellarnau, recorda que tots els establiments han aplicat les mesures d’higiene i seguretat necessàries per garantir la seguretat dels clients.

Pel que fa al comportament de juliol, el registre d’ocupació a les comarques de muntanya ha estat del 30-35% la primera quinzena i del 60% la segona (amb caps de setmana que han fregat el 80%), mentre que a la plana la mitjana ha estat bastant inferior. Els clients han estat sobretot parelles, grups familiars i d’amics procedents de Catalunya, en un 95%, i d’altres comunitats (especialment de la Comunitat Valenciana) i de França, en un 5%.

Cal recordar que entre establiments hotelers (415), càmpings (62) i establiments de turisme rural (655), les comarques de Lleida disposen de 1.132 allotjaments, amb un total de 77.079 places.

Informació del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button