superior

Organismes / Política turística

La Generalitat liquida les oficines CATs per estalviar 3,5 milions d’euros

La direcció general de Turisme no farà cap aportació econòmica més als Centres d’Acollida Turística (CAT) perquè suposen una duplicitat amb les oficines de turisme. Argumenta que en un context com l’actual s’han de “racionalitzar els recursos” i el projecte CAT es considera “deficitari” i “inviable econòmicament”.

En un comunicat, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que tanca la seva participació en el projecte CAT assumint-ne les despeses corrents fins el 2010. S’ha reunit amb els ajuntaments per comunicar-los la decisió, amb la qual volen estalviar uns 3,5 milions d’euros fins al 2013.

Aquesta xarxa de 10 Centres d’Acollida Turística la va crear la direcció general de Turisme en associació amb els municipis on s’ubicava. El propi president José Montilla va ser l’encarregat d’inaugurar-ne el primer al municipi de Teià, l’estiu de 2009. Des de 2007 el govern català ha invertit quasi 7 milions d’euros. L’objectiu dels CATs era prestar un servei integral d’atenció al turista i que expliqués un aspecte destacat del patrimoni material i immaterial de Catalunya. Es presentava com una evolució dels punts d’informació convencional de les actuals oficines de turisme.

La nova direcció general de Turisme considera que “tot i estar especialitzats temàticament segons la seva ubicació, aquests equipaments no aportaven un valor diferencial a la resta d’oficines de turisme i es duplicaven les tasques d’informació, atenció i difusió turística”. A més afegeix que en vuit dels deu municipis de la xarxa CAT ja disposen d’oficines de turisme. La Generalitat ha decidit aparcar els CATs i concentrar els esforços en les 232 oficines de turisme que funcionen en tot el territori i que “ja desenvolupen la tasca de difusió del turisme identitari que es preveia en els CAT”.

El futur dels Centres és incert. La xarxa de Centres d’Acollida Turística consta de 8 equipaments en servei (Teià, Berga, Cervera, Puigcerdà, Ripoll, Sallent, Tortosa i Vilajuïga), un de provisional (Palafrugell) i un en fase de projecte (Les). Els municipis tindran la gestió de les infraestructures i podran dedicar aquests espais a la finalitat que considerin adient, mantenint el servei CAT o variant-lo.

Back to top button