superior

Formació

El Cercle de Turisme considera la gestió del talent com un repte principal del sector

La jornada d’enguany reivindica la col·laboració publicoprivada i l’adaptació al canvi climàtic

Un any més, la Diputació de Barcelona ha celebrat la Jornada del Cercle de Turisme, que ha arribat a la dotzena edició. Sota el lema “Quadrant el Cercle” els temes que han centrat la trobada han estat la gestió del talent i el canvi climàtic, sempre sota la premissa amb què es va crear aquesta plataforma de serveis de màrqueting turístic: la dinamització del sector turístic públic i privat.

Sobre el canvi climàtic es va dir que, encara que pot generar reptes, és també una oportunitat d’adaptació de tot el sector. Així, Susana Tarazaga, Area Manager Partner Services Catalunya de Booking.com, va afirmar que «el 70% de les persones triarà un clima millor que el seu quan viatgin i molts voldran l’aigua a prop, i no només el mar. Els viatgers busquen confort, però volen opcions sostenibles, espais verds i llocs menys concorreguts». Per això, creu que «el canvi climàtic ens fa més conscients de quins esforços hem de fer tots, i que aquest ha de tenir un impacte sobre l’operativa de l’empresa i també sobre la indústria del viatge».

A la següent sessió, amb el títol de “Talent, turisme i sostenibilitat: una combinació guanyadora”, el Chief People Officer de Civitatis, Ricardo Ramírez, va destacar la necessària gestió del talent, perquè «reverteix en la creació de llocs de treball i, per tant, en el desenvolupament sostenible. El turisme fomenta la despesa en l’economia local i aquestes inversions milloren la qualitat de vida de la comunitat i brinden noves oportunitats a petits empresaris».

Com és habitual, la Jornada del Cercle va comptar també amb la presentació de les accions dutes a terme aquest any, que van exposar Soledad Bravo, gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, i Anna Maria Sánchez, cap de l’Oficina de Màrqueting Turístic de la Diputació de Barcelona. El balanç presentat és espectacular: 2.500 hores de formació a empreses; 2.800 hores d’assessorament individualitzat; més de 80 informes i 60 accions formatives; la senyalització turística de 810 quilòmetres; 60 accions de màrqueting a 16 mercats, principalment europeus; i 185 assessoraments en màrqueting turístic, entre moltes altres accions.
Al parlar del futur, ambdues van coincidir a destacar l’impuls del turisme prèmium i del turisme familiar.

La trobada anual 2023 del Cercle de Turisme es va celebrar a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, a Sabadell. Per això, la benvinguda institucional va anar a càrrec de Lluís Matas, tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, i de Montse Soler, vicepresidenta segona i consellera de Promoció de la comarca i suport a petits municipis del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Matas va subratllar l’aposta de la ciutat de Sabadell pel turisme de negocis i congressos i pel turisme esportiu. Soler va recordar que aquest estiu el Vallès Occidental va tenir un 76% d’ocupació hotelera i que no és només una comarca d’estiueig, fent una clara referència a les possibilitats que ofereix per al turisme esportiu.

Diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido

Per la seva banda, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va destacar la importància de la col·laboració entre les administracions públiques i els professionals que formen part de l’ecosistema turístic. Davant de més d’un centenar d’empresaris de la província, va reivindicar que «el sector privat ha de participar en la planificació i en el disseny de les polítiques de turisme, i el Cercle de Turisme és una comunitat, una oportunitat per identificar i afrontar reptes plegats».

 Vull saber més sobre el Cercle de Turisme AQUÍ.

 En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button