superior

DestinacionsFormació

La Diputació de Barcelona, sòcia en el nou Partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre turisme sostenible

Es tracte d’un mètode de treball multinivell que promou la cooperació entre els Estats membres, la Comissió Europea i les ciutats, entre d’altres

La Unió Europea, a través de l’Agenda Urbana Europea, ha creat dos nous Partenariats per abordar els reptes dels governs locals europeus, el de Turisme Sostenible i el de Ciutats verdes.
La Diputació de Barcelona participa com a sòcia en el de Turisme Sostenible que lideren les ciutats de Gènova (Itàlia) i la romanesa Galati.  Aquest Partenariat ja compte amb 29 socis entre institucions europees, ciutats, regions, altres institucions, etc. Els socis més destacats són:

  • Ciutats: Venècia (Itàlia); Šibenik i Zadar (Croàcia); Heraklion i Làrissa (Grècia); Porvoo (Finlàndia) i Narva (Estònia).
  • Regions: Coimbra (Portugal); Rhein-Neckar (Alemanya) i Junta de Andalucía (Espanya).
  • Institucions: Diputació de Barcelona, Fundació Visit València, Visit Brussels, Ljubljana Tourism, Visit Oradea (Romania) i Mirabilia Network (Itàlia).

Els treballs d’aquest Partenariat començaran a principis de 2023 i s’espera que durant tres anys facin un diagnòstic acurat sobre l’estat del turisme sostenible a la Unió Europea. El tema s’alinea amb les prioritats estratègiques de la UE que han sorgit després de la pandèmia i l’objectiu és proposar un pla d’acció que permeti contribuir a l’agenda política de la UE per a la promoció i l’impuls del turisme a través d’un millor coneixement, un millor finançament i una millor regulació, pilars centrals de l’Agenda Urbana Europea.

L’Agenda Urbana Europea va néixer a partir del Pacte d’Àmsterdam del 2016 i s’ocupa dels problemes de les ciutats a molts nivells (qualitat de l’aire, adaptació al canvi climàtic, mobilitat, habitatge, transició energètica, contractació pública innovadora i responsable, inclusió dels migrants i refugiats, etc.).  Vol fomentar una millor legislació, un accés més fàcil al finançament i un major intercanvi de coneixements sobre qüestions rellevants per a les ciutats.
Per fer-ho s’agrupen en grups de treball o Partenariats. Amb aquestes dues noves incorporacions són ja 14 els partenariats existents que podeu veure AQUÍ.

També teniu més informació sobre l’Agenda Urbana de la UE en el web oficial de la Unió Europea en castellà.

 

Articles relacionats

Back to top button