superior

Reportatges

Dos exalcaldes són els nous ministres de Transport i Turisme

Óscar Puente, exalcalde de Valladolid, serà el titular de la cartera de Transports i Mobilitat del govern d’Espanya i Jordi Hereu, exalcalde de Barcelona entre el 2006 i el 2011 serà el d’Indústria, ministeri en el qual es troba l’àrea de Turisme.

Puente és un polític molt proper al president del govern Pedro Sánchez. Va néixer a Valladolid el 1968 i va exercir d’alcalde de la seva ciutat natal, entre el 2015 i el 2023. Substitueix la titular de Transports Raquel Sánchez. Puente és advocat i ha estat sempre molt lligat a la política. Del ram del transport o la mobilitat no se li coneix cap experiència més enllà d’expandir el carril bici de forma molt potent a Valladolid.

Per la seva banda, Jordi Hereu va néixer a Barcelona el 1965. És una persona coneguda per Comunicatur des de les eleccions municipals del 2011 quan va exposar el seu programa turístic per a la capital catalana. Tal com ens explicava, era partidari d’implantar una “ecotaxa” perquè els barcelonins no haguessin de pagar les despeses que genera la gran afluència de turistes a la ciutat. També el 2011 era partidari de crear noves ofertes turístiques amb nous itineraris per distribuir territorialment els turistes pels diferents barris que encara no estaven explotats i fins i tot ampliar-ho a l’àrea metropolitana.

Jordi Hereu va iniciar la seva carrera professional el 1991 vinculat a Port 2000 i CILSA, empreses lligades a la promoció logística del Port de Barcelona. Després del pas per l’alcaldia, Hereu del PSC, va fundar una empresa de consultoria estratègica. Ha estat membre del consell d’administració d’AENA. Des del 2020 ocupa el càrrec de president d’Hispasat. Amb Jordi Hereu hauran estat dos els exalcaldes barcelonins que han ocupat la cartera d’Indústria i Turisme, el primer va ser Joan Clos.

 

La Barcelona turística dels candidats a l’alcaldia

Articles relacionats

Back to top button