Destinacions

Propietaris d’obres de Gaudí units per promoure el seu patrimoni

Per primera vegada tots els representants i propietaris públics i privats de les principals obres de Gaudí firmen un manifest per preservar i difondre la seva obra. El patrimoni gaudinià ha esdevingut una icona mundial i és un dels principals reclams turístics de Barcelona i Catalunya.

Entitats i institucions han manifestat la voluntat de treballar per mantenir i millorar el patrimoni d’Antoni Gaudí i preservar-lo de qualsevol amenaça. La defensa del llegat gaudinià a més busca que es conegui l’obra en la seva totalitat i no com un parc temàtic.

La Sagrada Família, la Casa Batlló, La Pedrera o el Park Güell són els principals atractius gaudinians a la ciutat de Barcelona, però d’altres com la Cripta de la Colònia Güell també reben el reconeixement de milions de turistes. Ara els seus gestors volen donar-li un tomb a aquest Patrimoni de la Humanitat per tal de divulgar-lo i evitar que els edificis es converteixin en “parcs temàtics”.

Els edificis de Gaudí tenen un estil arquitectònic únic, un patrimoni que Catalunya aprofita per compartir amb els turistes de tot el món. Cal recordar que es tracten dels edificis més visitats de Catalunya amb milions de turistes. L’ajuntament de Barcelona ja s’ha vist obligat a posar límits als accessos del Park Güell i ha dissenyat uns protocols de mobilitat al voltant de la Sagrada Família. Altres instal•lacions com el Gaudí Centre Reus, espai d’interpretació dedicat a l’arquitecte, és un reclam turístic de primer nivel per a la Costa Daurada.

[HOME]

Back to top button