superior

Destinacions

Agents turístics del Maresme han identificat els reptes actuals

La sostenibilitat, la responsabilitat i la digitalització són els elementis clau que el sector ha d’aconseguir per superar els reptes del turisme aquest 2022. Un centenar d’agents turístics han participat a la jornada organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme per identificar-los i debatre’ls.

Les conclusions de que el turisme del 2022 ha de ser sostenible, responsable i digital l’ha confirmat un dels ponents de la jornada, el professor de la UdG José Antonio Donaire, qui ha reconegut que aquesta adaptació “exigirà un esforç d’adaptació”.

El Maresme té identificades 764 iniciatives turístiques sostenibles vinculades a la gestió de l’aigua, l’energia, els gasos d’efecte hivernacle, de destinació i comunitat i de natura i residus. Rafa González, soci director de Vivential Value, ha explicat la importància de que la destinació aposti clarament per aquests tipus d’iniciatives però que “ara el que toca és veure si també la demanda percep aquesta aposta per la sostenibilitat i si reconeix el Maresme com una destinació amb responsabilitat sectorial”.

La jornada ha servit per donar pautes de com implementar propostes responsables i sostenibles. La creadora d’experiències transformadores, Ana Merlino, ha proposat als agents que visualitzin les seves idees innovadores i les tirin endavant dividint-les en petites accions que siguin realitzables.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button