superior

Destinacions

La nova ciutat per situar l’Hermitage

Desgastats pel constant rebuig de l’Ajuntament de Barcelona els promotors del museu Hermitage han llençat la tovallola després de deu anys d’intents per instal·lar-se a la capital catalana.

Els impulsors del projecte es retiren davant de la impossibilitat de comptar amb la col·laboració institucional. Tot i que l’impuls del museu és a càrrec de capital privat i que els terrenys per instal·lar-los tenien el vistiplau de l’Autoritat Portuària de Barcelona, la clara oposició que ha mantingut el Consistori de la ciutat ha doblegat les ganes dels promotors.

Barcelona es queda sense una delegació del museu Hermitage però l’ajuntament es defensa apostant per compensar-ho amb ubicar una sucursal del Gran Teatre del Liceu als antics cinemes Imax del port.

Mentrestant, la societat promotora de l’Hermitage reclamarà a l’ajuntament, per via judicial, una indemnització pels diners invertits fins ara. Algunes fonts periodístiques calculen que l’empresa sol·licitarà fins a 100 milions d’euros pel bloqueig municipal.

El sector turístic de la ciutat ha estat clar defensor de l’Hermitage i fins i tot els veïns de la Barceloneta, barri sotmès a una alta concentració de turistes ubicat al costat del port, el veien amb bons ulls perquè atrauria a la zona visitants de qualitat lligats a la cultura. .

La ciutat de Màlaga ja s’ha postulat per ser la seu de la sucursal del museu. No han trigat a recordar que des de fa uns quants mesos van traslladar el seu interès a acollir la instal·lació si fallava l’aposta per Barcelona. La capital de la Costa del Sol compta amb seus del Pompidou, Thyssen i Picasso. Altres ciutats candidates on pot recalar l’Hermitage són València, Madrid o Sevilla.

Què li passa a Barcelona amb els grans projectes turístics?

Articles relacionats

Back to top button