Tecnologies

El 10% dels turistes canvia els seus plans després d’utilitzar les xarxes socials

Les xarxes socials encara no exerceixen una influència excessiva en els turistes en el moment de triar les seves vacances, segons un estudi presentat en la World Travel Market (WTM). Tot i que un 10% dels turistes arriben a canviar els seus plans de viatge com a conseqüència de les informacions emeses per aquests canals de comunicació.

Segons aquest informe, només un de cada tres turistes britànics utilitza llocs com TripAdvisor, per informar-se i trobar detalls de la destinació i l’oferta. I d’aquests internautes, un terç modifica la seva elecció influenciat per aquestes xarxes socials.

Per a la presidenta de la WTM, Fiona Jeffery, aquesta investigació desmitifica el paper de les xarxes socials en el turisme i opina que no desperten aquest interès central que la indústria pensa que té. Jeffery afegeix que “menys d’una quarta part dels turistes utilitzaran les xarxes socials en referència a les seves reserves en les pròximes vacances”. El 24% del miler de turistes enquestats va respondre que per a 2011 tindria en compte les xarxes socials quan pensés en les seves vacances.

La distribució per canals que descriu l’informe seria: TripAdvisor el van consultar dos de cada tres turistes que van utilitzar les xarxes socials (64%), al voltant d’una tercera part van triar Facebook (34%), un 21% YouTube i el 17% Twitter. Els xats i fòrums de viatges atreuen el 28% dels usuaris de les xarxes socials enfront dels blogs, que representen el 9%.

Respecte a la indústria del turisme, l’informe de la WTM reflecteix que més del 60% de 1.257 professionals d’alt nivell del sector que han participat en l’estudi han declarat que les xarxes socials han influït en el seu negoci durant el darrer any i més d’un 40% creuen que per als pròxims anys aquests canals representen una oportunitat per als seus negocis.

La presidenta de la WTM opina que les fortes inversions que el sector té previst realitzar en les xarxes socials els pròxims cinc anys creient que són una de les principals oportunitats per a la indústria “podria ser una pèrdua de temps i diners” ja que no sembla que exerceixin una influència tan gran sobre els turistes.

Back to top button