superior

abajo

DestinacionsTransport

El Port de Barcelona preveu igualar el seu rècord històric de creuers

La previsió de rebre uns 2,6 milions de creueristes el 2016 al Port de Barcelona igualaria el rècord històric aconseguit el 2011. Les 40 navilieres que operen al port provocaran 750 escales de creuers aquest any.

Barcelona és una destinació líder en creuers a Europa i pràcticament totes les companyies del sector que naveguen a la Mediterrània fan escala al seu port. Durant la presentació de previsions del port els seus responsables han explicat que la ciutat rebrà més passatgers que inicien i finalitzen el seu itinerari a la capital catalana. Aquests turistes són molt apreciats perquè fan una aportació més gran a l’economia de la ciutat. El creuerista que pernocta a Barcelona realitza una despesa diària mitjana de 202 euros, segons un estudi de la Universitat de Barcelona.

També han destacat la presència de la nau més gran de Norwegian Cruise Line, el Norwegian Epic, durant els mesos d’hivern que contribuirà a incrementar el volum de creueristes que visiten la capital catalana fora de temporada. Aquest vaixell se suma als creuers de companyies com Costa i MSC, que porten anys oferint rutes a l’hivern des de Barcelona.

Tres diumenges seran els dies de més afluència de creueristes al Port de Barcelona durant el present any: l’11 de setembre, amb 8 escales i 31.217 passatgers; el 19 de juny, amb 5 escales i 27.990 creueristes; i el 22 de maig, amb 6 escales i 27.830 passatgers. El cap de setmana amb més volum de passatgers serà l’1-3 de juliol, amb un total de 62.166 creueristes previstos.

Aquest any també està planificat l’inici d’obres de la nova terminal E de creuers, de Carnival Corporation, el primer operador de creuers del món. Tindrà una inversió de 30 milions d’euros. Amb 10.000 metres quadrats serà la terminal de creuers més gran d’Europa.

Articles relacionats

Back to top button