superior

EmpresesTransport

Macroinversió de 30 milions en una nova terminal de creuers al port de Barcelona

Carnival Corporation construirà i gestionarà en el port de Barcelona la terminal de creuers més gran d’Europa que entrarà en servei el 2018. La companyia destinarà 30 milions d’euros per a una instal·lació de gairebé 12 mil metres quadrats.

La nova infraestructura donarà servei a 7 de les 10 marques que té el grup Carnival i que la converteixen en la multinacional líder en el sector dels creuers. Entre les marques del grup destaquen Costa Crociere, Carnival Cruises, Princess Cruises o Iberocruceros.

L’empresa nord-americana ja compta amb una terminal a Barcelona des de fa 10 anys i començarà en 2016 les obres d’aquesta segona. La inversió també es complementa amb un pàrquing adossat a la terminal per a 300 vehicles. Aquesta operació ha estat aprovada per l’autoritat portuària de Barcelona que és l’entitat que dóna els permisos de concessió. En aquest cas ha autoritzat la concessió per un període de 27 anys per a la terminal i de 8 anys per al pàrquing annex.

Carnival arriba al 45% de la quota de mercat dels creuers a tot el món, superant per molt el segon grup que és Royal Caribbean, amb un 25%. Barcelona és el primer port de creuers d’Europa i la Mediterrània, i és el quart del món, només superat per tres de Florida als Estats Units.

Articles relacionats

Back to top button