Fires i CongressosDestinacionsFormació

El Congrés Mundial de Turisme Esportiu, a Lloret de Mar els propers 25 i 26 de novembre

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha posat data al World Sport Tourism Congress que s’havia de celebrar en 2020 i es va posposar per la pandèmia. Serà a Lloret de Mar (Costa Brava) el dies 25 i 26 de novembre d’aquest any, al Palau de Congressos Olympic.

L’esdeveniment estima congregar a mig miler de professionals i experts del sector als que se sumaran d’altres que assistiran en format telemàtic. Les preinscripcions estan obertes al web del congrés.

L’OMT i la Generalitat de Catalunya, organitzadors del congrés, han explicat que els objectius del certamen són: reforçar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. L’anunci del congrés coincideix amb la decisió formal del Govern català d’impulsar la candidatura d’els Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2030.

El congrés comptarà amb ponents de prestigi internacional i el programa inclourà conferències, tallers i taules rodones per a abordar les principals tendències en l’esport i l’activitat física; la innovació en el turisme esportiu i l’assistència en massa a esdeveniments esportius.

Catalunya es vol beneficiar d’una celebració mundial com aquesta. El turisme esportiu s’ha convertit en els últims anys en un sector estratègic per a la destinació catalana. Durant l’any 2018, prop de 260.000 turistes internacionals van triar Catalunya per motius esportius, als que cal sumar més de 500.000 residents a Catalunya i 200.000 de la resta d’Espanya. Calculen que van generar un impacte econòmic directe de 270 milions d’euros.

Per la seva banda, Lloret de Mar, seu del Congrés Mundial de Turisme Esportiu 2021, rep anualment a més de 60.000 esportistes i acompanyants i, durant l’any 2019, va acollir un total de 446 esdeveniments i competicions esportives.

Articles relacionats

Back to top button