superior

DestinacionsMercats

Important acció enogastronòmica i cultural de Costa Brava Girona a París

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya han portat a terme una interessant i innovadora jornada promocional a París.

L’acció s’ha portat a terme amb el Wine&Business Club de França. Aquest exclusiu club privat constitueix la primera xarxa europea que reuneix a caps d’empreses y professionals liberals units per una triple temàtica: gastronomia, vins i economia. Va néixer a París, on hi ha tres clubs i en l’actualitat ja en són 15 situats a 13 ciutats i el conformen 2.500 professionals i empreses.

La jornada promocional i comercial ha tingut una innovadora forma, amb quatre actes diferents. Al matí van ser dos dinars networking temàtics realitzats simultàniament:

– Trobada professional entre deu agents de viatges especialitzats en viatges d’alta gama i sis membres del Club de Màrqueting Unique Premium del Patronat de Turisme (Hotel Sant Pere del Bosc, Alabriga Hotel & Home Suites, Peralada Resort, Salles Hotels, Top Sailing Charter i Corredor Mató).

– Trobada professional entre onze agents de viatges de negocis i representants d’empreses organitzadores d’esdeveniments corporatius amb sis membres del Costa Brava Girona Convention Bureau (Ilunion Hotels, Hostal de La Gavina, Lloret Turisme/Lloret Convention Bureau, Alabriga Hotel & Home Suites, Evenia Hotels i Avant Grup)

Per part catalana van participar en aquests actes Josefina Mariné, directora de l’Agència Catalana de Turisme a França i Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona. Per part francesa va destacar la participació del xef Éric Fréchon, cuiner amb tres estrelles Michelin, que va elaborar un àpat maridat amb vins de la Ruta del Vi de la DO Empordà.

Conferència de Joan Roca i la Fundació Gala-Salvador Dalí
Dos pesos pesants del turisme gironí, com són Joan Roca, copropietari del restaurant El Celler de Can Roca i Juan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació Gala-Salvador Dalí, van portar a terme una conferència a la tarda. Sota el nom genèric de “La Costa Brava a Catalunya, terra d’innovació i talent”, van destacar davant de 230 socis del Wine&Business Club de París, els aspectes claus de les terres gironines i de la seva personalitat. En aquest acte, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va oferir una presentació de la destinació.

Després de l’acte es va portar a terme una degustació de vins de tres cellers de la Ruta del Vi DO Empordà i de tres productes amb el segell agroalimentari de qualitat.

Finalment, la jornada va acabar amb un sopar-degustació del club francès, elaborat per Éric Fréchon i maridat amb els vins empordanesos al qual van participar 160 convidats entre membres del club, agents de viatges, empresaris i premsa especialitzada.

Gran importància del mercat francès
El mercat francès és totalment prioritari per Costa Brava Girona. Segons les dades de l’Observatori Turístic de la Generalitat, 4,6 milions de turistes francesos van venir a Catalunya el 2016, amb una despesa total de 2.343 milions d’euros i una despesa mitjana per persona de 513 euros. Tot això posiciona al mercat francès en el número 1, tant a Catalunya com a la Costa Brava.

Autors de les fotografies: Frédéric Reglain i Sébastien Mathé

Articles relacionats

Back to top button